Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleten pakken goud en brons in Ironman Vichy
Hans Van den Buverie wint de Ironman Vichy (foto: Carine Jansseune)
Nieuws

Belgische triatleten pakken goud en brons in Ironman Vichy

Het lijstje met Belgische triatleten als winnaars van de Ironman Vichy wordt steeds maar langer. Zondag pakte Hans Van den Buverie de overwinning tegen een sterk lopende Arne Devliegher waardoor het in Vichy een volledig Belgisch feestje werd, al kwam de later gestarte Franse triatleet Mathieu Noblet er nog tussen. Door de onweders van de afgelopen week werd het een bike & run in het Franse Vichy. Dat was op het lijf geschreven van hardfietser Hans Van den Buverie. De ex-winnaar van de Ironlakes en de Chtriman pakte nu zijn grootste overwinning uit zijn carriere.

Hans Van den Buverie ging er stevig tegenaan in de 180 km fietsen in Vichy. Door de neerslag en de onweersbuien van de afgelopen week was de waterkwaliteit onder de norm en daarom werd besloten om met een rolling start alle triatleten te laten starten met 180 km fietsen, gevolgd door 42 km lopen. Ook in de marathon bleef Hans Van den Buverie de koppositie vasthouden. Het gevaar kwam nog van landgenoot Arne Devliegher. Arne had echter te veel achterstand. Hij kwam pas als vijftiende van de fiets op meer dan 19 minuten van zijn landgenoot.

In de marathon leek het gevaar vooral van Devliegher te kompen, die in de slotkilometers zelfs terugkwam tot op drie minuten. Hans Van den Buverie kwam als eerste over de streep en mocht zijn eerste (age group only) Ironman zege vieren. In 8u10’37 pakte hij de overwinning. Arne Devliegher kwam op 2’02 als tweede de red carpet opgelopen, maar uiteindelijk ging de tweede plaats nog naar de Franse triatleet Mathieu Noblet. Die was later van start gegaan en werd door de rolling start alsnog tweede op slechts 26 seconden van Van den Buverie. Onze landgenoot Michael Louys werd knap tiende in 8u26’34.