Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Christophe De Keyser zesde op WK Long distance triatlon, Lucy Charles en Pierre Le Corre pakken wereldtitels
Christophe De Keyser pakt de 6de plaats op het WK long distance triatlon in Samorin (foto: Christophe De Keyser RR)
Nieuws

Christophe De Keyser zesde op WK Long distance triatlon, Lucy Charles en Pierre Le Corre pakken wereldtitels

De Britse triatlete Lucy Charles heeft haar comeback na veel blessureleed niet gemist, want ze stormde zondag naar de wereldtitel long distance triatlon van World Triathlon, na het WK Ironman en The Championship van Challenge het derde wereldkampioenschap in rang. Bij de mannen pakte Pierre Le Corre het goud aan X-Bionic Sphere in Samorin, waar zaterdag ook nog de Collins Cup plaatsvond. Maar wij keken vooral uit naar Christophe De Keyser, die een knappe zesde plaats pakte voor België op het WK.

Lucy Charles met stevige comeback

Normaal houdt World Triathlon vast aan de formule van een 3/4de triatlon voor zijn wereldkampioenschap, maar deze keer hanteerden ze de PTO-afstand van 100 km met 2 km zwemmen, 80 km fietsen en 18 km lopen. Lucy Charles haalde het voor haar landgenote Emma Pallant, waardoor de twee Britse dames mooi revanche namen voor het feit dat ze niet geselecteerd werden voor de Collins Cup van de PTO. Lucy Charles won in 3u34’17 met 3’11 op Emma Pallant. De Nederlandse Sarissa De Vries pakte een verrassende bronzen medaille op 5’09 van Charles.

Le Corre beticht van stayeren

Bij de mannen stond er geen maat op de Franse triatleet Pierre Le Corre, al was er achteraf wel wat kritiek op het fietsonderdeel van Le Corre, op korte afstand van een ontketende Florian Angert. Le Corre maakte het mooi af en won in 3u11’15. Florian Angert pakte het zilver op 2’14. Het brons ging naar Frederic Funk op 4’25 van Le Corre. Christophe De Keyser zette een sterke wedstrijd neer en werd zesde in 3u18’02 op net geen zes minuten van wereldkampioen Le Corre. Emmanuel Lejeune werd 25ste in 3u36’32.

Uitslag WK long distance Samorin 2022 mannen