Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sybren Baelde in de voetsporen van Frederik Van Lierde, hattrick voor Katrien Verstuyft in Menen
Sybren Baelde won de halve triatlon in Menen in 2022 (foto: 3athlon.be/David Pintens)
Nieuws

Sybren Baelde in de voetsporen van Frederik Van Lierde, hattrick voor Katrien Verstuyft in Menen

Katrien Verstuyft heeft voor de derde keer op rij de Decospan halve triatlon van Menen gewonnen, terwijl bij de mannen Sybren Baelde in de voetsporen mocht treden van zijn grote voorbeeld Frederik Van Lierde. De jonge Sybren Baelde was erg sterk in een door LTTD tactisch aangepakte fietsonderdeel en liep vervolgens naar wellicht zijn mooiste zege van zijn carriere. Katrien Verstuyft pakte in het fietsen een onoverbrugbare voorsprong op Alexandra Tondeur.

De Decospan halve triatlon van Menen, met 1900 meter zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen, leverde veel spektakel op. Kjel De Hertog ging aan de leiding in het zwemonderdeel met een mooie voorsprong op Pamphiel Pareyn en daarachter een groepje met onder andere Simon De Cuyper, Tom Mets en Sven Vandenbroucke. In de drie ronden fietsen speelden de mannen van het Oilservice het ploegenspel perfect. Bij het ingaan van de laatste ronde gingen ze met vier aan de leiding: De Hertog, Vandenbroucke, Baelde en Mets. Tom Mets moest de drie laten gaan en in de slotkilometers pakte Kjel De Hertog een twintigtal seconden.

In de 21 km lopen nam Sybren Baelde al snel de leiderspositie in handen om die niet meer af te staan. Twee jaar na zijn grote voorbeeld Frederik Van Lierde, op wiens bruiloft hij ooit nog als kind bruidsjongen was, pakte Sybren Baelde een verdiende overwinning voor eigen volk in Menen. Sybren Baelde won de Decospan triatlon Menen 2022 in 3u48’32. Sander Heemeryck vierde zijn 29ste verjaardag met een sterke wedstrijd op de fiets en vooral in het lopen. Sander werd knap tweede op 3’44. Tom Mets pakte 17 seconden later een mooie derde plaats. Simon De Cuyper liep nog sterk naar de vierde plaats voor Sven Vandenbroucke, Antoine Perche en Kjel De Hertog.

Hattrick voor Katrien Verstuyft

Katrien Verstuyft wint voor de derde keer de Decospan triatlon Menen (foto: 3athlon.be/David Pintens)
Katrien Verstuyft wint voor de derde keer de Decospan triatlon Menen (foto: 3athlon.be/David Pintens)

Bij de vrouwen ging Charlotte Deldaele in haar allereerste halve triatlon soeverein aan de leiding met ruime voorsprong op Katrien Verstuyft en Alexandra Tondeur. Katrien Verstuyft ging er op de fiets hard tegenaan en bouwde in de 90 km fietsen een voorsprong van net geen vijf minuten op voor Charlotte Deldaele en bijna zes minuten op Tondeur.

In de halve marathon bleef Verstuyft aan een hoog tempo lopen. Ze pakte een verdiende overwinning en maakte zo haar hattrick compleet na eerdere zeges in 2020 en 2021 in Menen. Katrien Verstuyft won de Decospan triatlon Menen in 4u19’15. Alexandra Tondeur pakte 4’36 later de tweede plaats. En in een snelle halve marathon liep Liesbeth Verbiest, onlangs nog winnares van de 111 triatlon van Jabbeke, nog naar een heel mooie derde plaats op 6’32 van Verstuyft. Charlotte Deldaele sloot haar debuut op de langere afstand af met een vierde plaats, vlak voor Lore Vanclooster.

Uitslag Decospan halve triatlon Menen 2022