Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Steven Glorieux na age group winst in Ironman Tallinn “Op naar WK Ironman Hawaii nu”
Steven Glorieux loopt naar de winst in de M40 age group in de Ironman Tallinn (foto: Steven Glorieux RR)
Nieuws

Steven Glorieux na age group winst in Ironman Tallinn “Op naar WK Ironman Hawaii nu”

We keren graag nog even terug naar de Ironman Tallinn waarin onze landgenoot Steven Glorieux twee weken geleden een knappe 13de plaats behaalde. Steven, die nog maar aan zijn derde jaar in de triatlonsport bezig is, had zich in de Ironman Mallorca al geplaatst voor het WK Ironman in Hawaii, maar als laatste wedstrijdprikkel voor Kona besloot hij ook in Estland te starten en met succes. Hij kwam na 9u09’57 als 13de over de streep op 29’57 van de Slovaakse winnaar Michal Holub, maar dat was goed voor de overwinning in de M40 categorie.

“Het was een zware race in Estland met veel wind en regen tijdens het fietsen,” vertelt Steven.
“Na de 3,8 km zwemmen in een zeer troebel meer, volgden een heel snel fietsparcours van 180km en een zware marathon run van 42,2km. Ik kwam binnen mijn geschatte tijd uit het water na 1u04. De wind en vele algen in het water maakten het een lastig zwemnummer. Het is ook mijn minst goede discipline maar ik was al bij al tevreden met deze tijd.”

Eenmaal op de fiets ging de gashendel volledig open en kon de inhaalrace beginnen. Steven nam een groot risico om boven zijn geplande wattages te gaan. Na 120km lag hij al stevig op de eerste plek in zijn age group en hij fietste zelfs als 5de algemeen. “De volgende 60 km heb ik de snelheid wat laten zakken om niet volledig leeg aan de marathon te beginnen,” legt Steven uit. “Na het fietsen had ik een voorsprong van 6 minuten op de nummer 2 van mijn leeftijdscategorie. Het eerste uur van de marathon was zeer lastig. Vanaf de eerste km’s had ik al last van maagkrampen en hierdoor kon ik het geplande tempo niet halen. Vertragen maar blijven lopen was het doel.”

Steven behield zijn eerste plaats, maar moest heel diep gaan tijdens het lopen. Het bleef een spannende race tot het einde, maar Steven pakte de eerste plaats in zijn M40 age group en eindigde 13de overall. “Wat een geweldige beloning voor al dat harde werk,” laat Steven weten. “In oktober nam ik al deel aan mijn eerste Ironman in Mallorca waar ik me reeds kwalificeerde voor het WK in Hawaï dat plaatsvindt in oktober. Ik ben een laatkomer in de triatlonsport. Ik doe dit nog maar 3 jaar, na een lange periode als competitieve EZC wielrenner. Let’s go to Kona now,” aldus Steven.

Naast de age group zege van Steven was er ook nog een knappe tweede plaats van Vincent De Cleer in de M55 age group. In de M60 categorie liet Rene Delbaere nog eens zien dat hij het nog altijd niet verleerd is. Rene werd in 12u23’18 knap derde.