Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlons van Viersel en Zolder worden duatlon, zwemwater in Deinze wel goedgekeurd
Het zwemparcours van de triatlon van Deinze (foto: Sportevents RR)
Duathlon

Triatlons van Viersel en Zolder worden duatlon, zwemwater in Deinze wel goedgekeurd

De uitzonderlijk warme zomer heeft nu ook gevolgen voor heel wat triatlonwedstrijden, want door blauwalg en slechte waterkwaliteit kan er dit weekend in Viersel en in Zolder niet gezwommen worden. Uit Deinze kregen we wel goed nieuws. Daar is bij de laatste test de waterkwaliteit voldoende goed bevonden om het zwemonderdeel door te laten gaan. In Viersel worden over het hele weekend zowat alle triatlons omgevormd tot een duatlon, behalve het BK aquabike waar in binnenbad wordt gezwommen. Ook de nieuwe circuit-triatlon op Terlamen in Zolder wordt een duatlon.

Triatlonweekend wordt duatlonweekend

KTT heeft voor een goedgevuld programma gezorgd dit weekend aan het Netekanaal, met zaterdag de eliminator jeugdwedstrijden, de Ironkids, drie eliminator T3 triatlons en als afsluiter de sprint- en trio-triatlon. Zondag wordt de 1/3de triatlon en de kwarttriatlon gehouden, met als primeur ook het BK aquabike. Alleen de triatleten die aan die laatste competitie deelnemen, zullen zondag kunnen zwemmen, zij het dan wel in binnenbad, waar ze volgens een rolling start baantjes mogen zwemmen alvorens later op de fiets te gaan. Alle andere wedstrijden worden een duatlon. Op de website van KTT vind je alle informatie in de aangepaste briefings.

Nieuwe triatlon Zolder wordt duatlon op het circuit

De Triatlon Club van Lummen organiseert dit jaar voor het eerst hun triatlon op het autocircuit van Terlamen in Zolder. Ook zij kregen donderdagavond slecht nieuws te horen na een laatste meting van de waterkwaliteit. In het Albertkanaal werd een te hoge concentratie aan blauwalgen gevonden en dan is het niet meer veilig om in het kanaal te zwemmen. Dat betekent dat alle actie zich verplaatst naar het circuit van Terlamen. In de sprinttriatlon wordt gestart met 2 km lopen, in de kwarttriatlon wordt er begonnen met 4 km lopen. Je vindt alle info op de site van Triatlon Club Lummen. Inschrijven is overigens nog steeds mogelijk.

Waterkwaliteit wel boven de norm in Deinze

Bij Sportevents kregen ze beter nieuws te horen. Vrijdagmiddag kregen ze groen licht bij de stad Deinze over de waterkwaliteit in de Leie en dus kan er zondag zowel in de 111 triatlon als in de sprinttriatlon gezwommen worden. Ook voor Deinze kan je je nog inschrijven. Alle info vind j op de passionforsports website.