Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Antonio Hernaert en Luna De Bruin winnen eliminator triatlons zonder zwemmen in Viersel
Het podium van de T3 Series in Viersel bij de mannen (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Antonio Hernaert en Luna De Bruin winnen eliminator triatlons zonder zwemmen in Viersel

Hoewel er door een te hoge concentratie aan blauwalg niet kon gezwommen worden in Viersel, leverde de eliminator triatlon die een duatlon werd toch enorm veel spektakel op, met Antonio Hernaert en Luna De Bruin als verdiende winnaars. Zij waren individueel de sterksten in de T3 Series. De ploegenoverwinning ging in de eerste divisie bij de mannen naar SMO-Scott en bij de dames pakte thuisploeg KTT de dagzege. In de tweede divisie was de dagwinst voor Viktor Benschop en bij de ploegen won TDL Leuven.

In plaats van te zwemmen, moesten de triatleten 1.500 meter lopen, 4,6 km fietsen en 750 meter lopen, met telkens een kwartfinale, een halve finale en een finale waarbij er telkens een groot aantal triatleten afvielen. In de eerste divisie gingen we naar 35 triatleten in de halve finale en naar 15 triatleten in de finale. Dat leverde een hoop spektakel op met een paar spannende spurtjes.

Nederlandse dames 1 en 2 voor KTT

Bij de dames zorgden de Nederlandse triatletes Luna De Bruin en Robin Dreyling voor goud en zilver voor de thuisploeg. Samen met de 10de plaats van Xenia Luxem was dat goed voor de ploegenoverwinning voor eigen volk. Hannelore Willen klopte Charlotte Deldaele voor de derde plaats en Nele Dequae werd knap vijfde. Achter KTT scheelde het slechts 1 puntje in het dagklassement bij de ploegen. 3MD Wcup-Veldeman Dendermonde pakten de tweede plaats vlak voor EFC-Joda-ITC Izegem.

Uitslag T3 Viersel Eliminator T3 Dames Round 1

Uitslag T3 Viersel Eliminator T3 Dames Halve Finale

Uitslag T3 Viersel Eliminator T3 Dames Finale

Hernaert spurt sneller dan Lemmens, Driesen en Ghielens

SMO-Scott leek op rozen te zitten bij de mannen met 4 triatleten bij de laatste 16 in de finale, waarin Jonathan Wayaffe als lucky loser werd opgevist wegens een verschil van enkele honderdsten in de spurt. Maar TDL-Forsite deed er nog alles aan om mee te spelen voor het ploegenklassement. Even leek Wout Ghielens voor een stunt te gaan zorgen voor eigen volk, maar in de eindspurt liet Antonio Hernaert al zijn frustraties de vrije loop om een knappe T3-zege te pakken, vlak voor ploeggenoot Tuur Lemmens, Joran Driesen en Wout Ghielens. De licht gekwetste Jarne Ameye werd nog mooi vijfde. SMO-Scott pakte zo de dagzege met miniem verschil op TDL Leuven, die ex aequo finishten met SP&O Mechelen, maar door de overwinning van Antonio Hernaert pakte TDL-Forsite alsnog het zilver.

Uitslag T3 Viersel Eliminator T3 1ste divisie Round 1

Uitslag T3 Viersel Eliminator T3 1ste divisie Halve Finale

Uitslag T3 Viersel Eliminator T3 1ste divisie Finale

Viktor Benschop wint voor Emilio Hernaert

In de tweede divisie kregen we ook een hoogstaande wedstrijd met Viktor Benschop als winnaar voor Emilio Hernaert en Pieter Vanderhenst. TDL Leuven stond al aan de leiding in de rangschikking en pakte nu ook zijn eerste dagzege, voor de Lommelse Triatleten en KTT.

Uitslag T3 Viersel Eliminator 2de divisie Round 1

Uitslag T3 Viersel Eliminator 2de divisie Halve Finale

Uitslag T3 Viersel Eliminator 2de divisie Finale