Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Clement Mignon wint long distance triatlon Gerardmer, Tim Van Hemel beste van 5 Belgen in top-20
Clement Mignon wint de Triathlon XL van Gerardmer (foto: Triathlon Gerardmer/Thomas De Vard RR)
Nieuws

Clement Mignon wint long distance triatlon Gerardmer, Tim Van Hemel beste van 5 Belgen in top-20

Ex-Belgisch kampioen kwarttriatlon Tim Van Hemel is zaterdag negende en beste Belg geworden in de XL triatlon van Gerardmer, één van de Franse klassiekers onder de long distance triatlons. Op het lastige parcours stond er geen maat op specialist Clement Mignon die meer dan vijf minuten sneller was dan de Italiaan Gregory Barnaby. Naast Tim Van Hemel finishten nog vier andere Belgische triatleten in de top-20 in Gerardmer. De Zwitserse Julie Derron pakte de winst bij de dames.

Na een corona-besmetting pikte de Belgische triatleet Tim Van Hemel de draad weer op met de XL triatlon van Gerardmer. Met een 18de zwemtijd over de 1900 meter zwemmen moest hij stevig in de achtervolging. In de 90 km fietsen over het zware parcours in de Vogezen schoof Tim heel wat plaatsen op, maar hij had nog niet de loopbenen van voor zijn Covid-19 besmetting. Uiteindelijk moest hij vrede nemen met een 9de plaats in 4u32’42 op 14 minuten van winnaar Clement Mignon.

Mignon haalde het voor eigen volk in 4u18’33 met vijf minuten voorsprong op de Italiaan Gregory Barnaby. De Brit James Teagle werd derde in 4u24’26. Naast de negende plaats van Tim Van Hemel, finishten nog vier Belgen in de top-20. Victor Alexandre werd, luid aangemoedigd door de Vic-Kings supporters, 12de in 4u35’26. Vlak achter hem finishte Brecht Van Vooren als 13de. De jonge Luikenaar Tom Vaelen werd 15de en Namurois Joachim Libois werd 20ste.

411 van 441 Belgen halen finish

Bij de vrouwen ging de overwinning naar de Zwitserse Julie Derron die in 4u50’02 ook nog eens 25ste overall werd. Op net geen tien minuten werd de Chileense Barbara Riveros, pas nog aan de slag voor Team International op de Collins Cup, tweede in 4u59’55. De Francaise Marjolaine Pierre werd derde.

Er stonden maar liefst 441 Belgische triatleten aan de start in de Vogezen. 411 van hen haalden ook effectief de finish in Gerardmer.

Uitslag Triathlon XL Gerardmer 2022