Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens knoopt weer aan met zege in Franse GP triatlon in Quiberon
Jelle Geens wint de GP triatlon van Quiberon (foto: FFTRI/Bruno Perrel RR)
Nieuws

Jelle Geens knoopt weer aan met zege in Franse GP triatlon in Quiberon

De Belgische triatleet Jelle Geens heeft zaterdag een deugddoende overwinning behaald in de sterkbezette Grand Prix triatlon in het Franse Quiberon. Na zijn vijfde plaats op het EK in Munchen en zijn vierde plaats met de Belgian Hammers in de Mixed Team Relay had Jelle gemengde gevoelens over zijn prestatie. Maar zaterdag knoopte hij weer eens aan met een overwinning en niet tegen de minsten. In Quiberon haalde Jelle het in de spurt van Leo Bergere en Pierre Le Corre.

Jelle realiseerde in de sprinttriatlon de 11de zwemtijd en kon aansluiten bij de grote kopgroep in de 20 km fietsen. In de 5 km lopen kregen we een eindstrijd tussen Jelle Geens en de twee Fransen. Uiteindelijk sprintte Jelle 1 seconden sneller dan Bergere. Le Corre werd derde op zes seconden. De overwinning van Jelle leverde zijn club Lievin de tweede plaats op in het ploegenklassement achter Poissy. Jorre Van De Weyer werd 36ste en Joris Basslé pakte de 44ste plaats.

Uitslag GP triatlon Quiberon 2022 mannen

Bij de vrouwen pakte Charlotte Deldaele een knappe zeventiende plaats. De winst was voor de Deense Alberte Kjaer Pedersen die 3 seconden sneller liep dan de Franse triatletes Sandra Dodet en Emma Lombardi.

Uitslag GP triatlon Quiberon 2022 vrouwen