Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Valerie Barthelemy net naast podium in World Cup triatlon Valencia
Valerie Barthelemy strijdt voor de 4de plaats in de World Cup triatlon van Valencia (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Valerie Barthelemy net naast podium in World Cup triatlon Valencia

In de World Cup triatlon van Valencia pakte Valerie Barthelemy zaterdag een knappe vierde plaats, een week na haar zevende plaats in Bergen. Valerie zat samen met Jolien Vermeylen in een grote kopgroep tijdens het fietsen. Jolien kon haar stunt van vorige week in Bergen niet herhalen. Ze begon nog mee voorin te lopen, maar zakte nadien wat terug. De winst ging naar de Duitse Lisa Tertsch. Bij de mannen won de Brazilaan Manoel Messias dankzij een late ontsnapping uit de grote kopgroep. Onze landgenoot Arnaud Mengel pakte een mooie zevende plaats.

Bij de vrouwen waren de verschillen na de 750 meter zwemmen beperkt en zo kregen we in de 20 km fietsen één groot peloton, met daarbij een attente Jolien Vermeylen en Valerie Barthelemy. Zowel Val als Jolien wisselden snel en kwamen mee vooraan postvatten, maar Jolien had niet de loopbenen zoals in Bergen en werd uiteindelijk 45ste op 2’42 van de Duitse Lisa Tertsch. Die vormde al vrij vroeg in het looponderdeel een kopgroepje van drie met de Mexicaanse Anahi Alvarez en de Francaise Leonie Periault. Valerie Barthelemy volgde in een groepje van drie dat streed om de vierde plaats. De drie koploopsters waren buiten schot. Lisa Tertsch won in 55’17 met 2 seconden voorsprong op Alvarez en 7 seconden op Periault. Valerie Barthelemy liep knap naar de vierde plaats op 24 seconden van Tertsch.

Uitslag World Cup Triathlon Valencia 2022 Vrouwen

De Braziliaan Manoel Messias is dit seizoen in goeie vorm, maar het was toch een kleine verrassing toen hij zaterdag in Valencia de winst pakte. Messias ging samen met de Oostenrijker Pertl in de aanval op het vlakke fietsparcours en pakte een mooie voorsprong op de groep met de favorieten, met daarbij ook onder andere Noah Servais en Arnaud Mengal. In de slotfase van het lopen kwam een herboren Mario Mola nog sterk opzetten, maar de ex-wereldkampioen sneuvelde op 4 seconden van winnaar Manoel Messias. De Amerikaan Matt Mcelroy werd derde op 11 seconden.

In de spurt om de vijfde plaats kwam Arnaud Mengal knap als achtste over de streep op 38 seconden van Messias. Noah Servais finishte als 16de op 51 seconden. Thomas Guilmot werd 30ste op 1’24 en Erwin Vanderplancke werd 39ste.

Uitslag World Cup Triathlon Valencia 2022 Mannen