Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn en Jan Petralia tegen Centraal Afrikaanse duatleten in WK Powerman Zofingen
Seppe Odeyn voor de tweede keer wereldkampioen duatlon in Zofingen in 2021 (foto: Bobby Paesen)
Duathlon

Seppe Odeyn en Jan Petralia tegen Centraal Afrikaanse duatleten in WK Powerman Zofingen

Zondag 4 september vindt in het Zwitserse Zofingen de jaarlijkse hoogmis van de duatleten plaats met het WK Powerman, waar Seppe Odeyn zijn wereldtitel verdedigt. Naast Seppe Odeyn komt ook Jan Petralia aan de start bij de mannen. Bij de vrouwen doet Lotte Claes een gooi naar eeuwige roem. De weersvoorspellingen zijn alvast een stuk beter dan vorig jaar, toen de langste duatlon ter wereld gekenmerkt werd door regen en kou en veel duatleten onderkoeld uit de wedstrijd stapten. Seppe Odeyn en Jan Petralia nemen het dit jaar op tegen onder andere een ruime delegatie van 5 duatleten van de Centraal Afrikaanse Republiek.

De 5 Afrikaanse duatleten nemen voor het eerst als elite deel aan het WK Powerman. De Keniaan Crispin Omondi ging hen voor in het begin van deze eeuw met redelijk wat Europese Powerman-deelnames. Omondi stond destijds bekend om zijn altijd supersnelle eerste run. We zijn benieuwd of de 5 duatleten uit de Centraal Afrikaanse Republiek ook voortvarend van start zullen gaan. Het is wel mooi om te zien dat ze aan de start staan. Samen met de Amerikanen Hinojosa en Close zijn het overigens de enige niet-Europeanen aan de start in Zofingen.

Voor Seppe Odeyn is de kans redelijk groot dat hij een derde wereldtitel kan binnenhalen. De Fransen komen niet in hun sterkste bezetting naar Zofingen, al is de bronzen Matthieu Bourgeois wel van de partij, en naast de Nederlanders Daan De Groot en Wout Driever is het vooral uitkijken naar de Zwitsers, met de afscheidnemende Michael Ott op kop.

Startlijst WK Powerman Zofingen 2022 Mannen

Lotte Claes mag van podium dromen

Als wielrenner en duatlete is Lotte Claes op het zware parcours in Zofingen zondag zeker één van de favorietes bij de dames. Lotte mag dromen van een podiumplaats en misschien wel een wereldtitel, al moet ze dan wel voorbij aan de Nederlandse Ann Schoot Uiterkamp, de Zwitserse Melanie Maurer en de Duitse wereldkampioene van vorig jaar Merle Brunnee.

Startlijst WK Powerman Zofingen 2022 Vrouwen

Het WK Powerman is zondag vanaf 8 u. ’s ochtends live te volgen via de website van de Powerman Zofingen en via Triathlonlive.tv