Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jasper Philippe wint BBB triatlon in Balen ondanks penalty, Helga Sibbick oppermachtig
Winnaar Jasper Philippe tussen Tim Baelus (l) en Ruben Geys (r) in de BBB triatlon in Balen (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Jasper Philippe wint BBB triatlon in Balen ondanks penalty, Helga Sibbick oppermachtig

De jonge Lommelse triatleet Jasper Philippe heeft de BBB triatlon van Balen gewonnen van thuisatleet Ruben Geys, die niet helemaal tevreden was met het zilver na een drafting penalty van Jasper in de 40 km fietsen. De Lommelse belofte moest twee minuten in de penalty box, maar liep in de 10 km lopen het gat dicht en stormde vervolgens naar de overwinning. Bij de vrouwen was Helga Sibbick oppermachtig.

Geen zwemmen in de BBB triatlon wegens een stevige groene gloed over het water op het kanaal Dessel-Kwaadmechelen. Door de blauwalg werd het een duatlon. Daarin werd er in de eerste 5 km lopen al sterk gelopen door Ruben Geys, Jasper Philippe en Tim Baelus. Zij gingen als eerste drie atleten op de fiets met een mooie voorsprong op een ruime achtervolgende groep.

In de 40 km fietsen gingen Ruben Geys en Jasper Philippe er stevig van door. Ex-triatleet en wielrenner Diederik Pemen dichtte het gat en zo kregen we een mooie finale met drie. Jasper Philippe wist de 10 meter non-drafting regel nog niet helemaal goed in te schatten en moest twee minuten naar de penalty box. Daardoor kregen we Ruben Geys aan de leiding, maar Jasper Philippe liep de twee minuten dicht en stormde alsnog naar de overwinning. Jasper Philippe won de BBB kwarttriatlon in 1u46’30. Ruben Geys pakte de tweede plaats op 3’37. Tim Baelus snelde nog voorbije Diederik Pemen en pakte de derde plaats in 1u50’08.

Bij de vrouwen stond er geen maat op topfavoriete Helga Sibbick. De Ironman Vichy kampioene werd een week geleden nog tweede in Viersel, maar pakte nu overduidelijk de overwinning in 1u58’23. Net geen zeven minuten later pakte Kaat Vermeulen de tweede plaats. Marlies De Nul werd clubkampioene bij Tribe met haar derde plaats in 2u10’10.

In de sprinttriatlon, die ook een duatlon werd, won Laurens Verluyten voor Stef Corthouts en Joris Aerden. Bij de vrouwen won de Nederlandse topper Sione Jongstra voor Lore Philippe, de zus van de winnaar van de kwarttriatlon, en Birgit Massagé, die voor eigen volk derde werd.