Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Mexicaanse triatleet uit top-10 triatlon Gerardmer geschrapt na opvallende shortcut
De Mexicaanse triatleet David Mendoza op heterdaad betrapt in de wisselzone in de Triathlon XL de Gerardmer (foto; facebook BPC Triathlon Coaching RR)
Nieuws

Mexicaanse triatleet uit top-10 triatlon Gerardmer geschrapt na opvallende shortcut

De Mexicaanse triatleet David Mendoza heeft zaterdag in de XL triatlon van Gerardmer zijn reputatie van valsspeler alle eer aan gedaan door op een wel heel opvallende manier het parcours af te steken, wat hem een DSQ opleverde. De Mexicaan was nog maar net terug in competitie na een dopingschorsing van 3,5 jaar. Hij nam vanuit de wisselzone de snelste weg naar het loopparcours, door over de nadarafsluiting te springen. Een toeschouwer zag het gebeuren en nam bovenstaande foto, waarop de Mexicaan uit de uitslag werd geschrapt. Een aantal Belgische elite-triatleten schuiven zo een plaatsje op in de einduitslag van de Triathlon XL de Gerardmer.

3,5 jaar dopingschorsing uitgezeten

David Mendoza werd in 2018 na de World Triathlon Series race in Bermuda betrapt op het gebruik van het verboden middel GM501516, al claimde hij dat het mogelijk door een besmet vitamine B supplement kwam dat hij de avond voor de race innam. Later gaf Mendoza toe het middel genomen te hebben, waardoor hij een half jaar minder schorsing opgelegd werd. Net nu hij zijn 3,5 jaar lange schorsing had uitgezeten, wordt zijn reputatie als valsspeler nog wat extra in de kijker gezet. De foto’s gaan momenteel redelijk viraal op de sociale media, met flink wat geschokte reacties van triatleten.

Tim Van Hemel wordt nu 8ste

Door de DSQ van Mendoza schuift Tim Van Hemel van zijn oorspronkelijke negende plaats nu op naar plaats 8 in de einduitslag in Gerardmer. Victor Alexandre wordt zo 11de, Brecht Van Vooren 12de, Tom Vaelen 14de en Joachim Libois 19de.

Aangepaste uitslag Triathlon XL de Gerardmer 2022