Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lotte Claes vice-wereldkampioene Powerman duatlon in Zofingen, Seppe Odeyn net naast podium
Lotte Claes vice-wereldkampioene in het WK duatlon in Zofingen (foto Bobby Paesen)
Duathlon

Lotte Claes vice-wereldkampioene Powerman duatlon in Zofingen, Seppe Odeyn net naast podium

De Belgische duatleten hebben het uitstekend gedaan op het wereldkampioenschap long distance duatlon in de Powerman Zofingen, met zilver voor een sterke Lotte Claes en een vierde plaats voor Seppe Odeyn. De uittredende wereldkampioen kreeg in het tweede lopen het gat dat na het fietsen was ontstaan niet meer gedicht. De wereldtitels gingen naar de Zwitserse Melanie Maurer en de Franse duatleet Matthieu Bourgeois. Bij de age groupers pakten twee Belgische duatleten de wereldtitel.

Lotte Claes ging na de 10 km lopen samen met de thuisatlete Melanie Maurer aan de leiding in de 150 km fietsen. In de laatste 30 km lopen bleek Maurer nog net een klasse te sterk voor Lotte Claes. De Zwitserse werd in zonnige omstandigheden, wat niet vaak gebeurt in Zofingen, wereldkampioene voor eigen volk in 6u47’49. Lotte Claes pakte het zilver op 4’39. De uittredende wereldkampioen Merle Brunee pakte het brons op 10’40. Anja Kobbs werd vierde en de Belgische duatlete Debbie Sanders werd vijfde overall en pakte het goud bij de age groupers.

Chocolade medaille voor Seppe Odeyn

Seppe Odeyn pakt de 4de plaats in het WK Powerman duatlon in Zofingen (foto: Bobby Paesen)
Seppe Odeyn pakt de 4de plaats in het WK Powerman duatlon in Zofingen (foto: Bobby Paesen)

Bij de mannen kregen we na het eerste lopen een kopgroep van vijf, maar wel zonder Seppe Odeyn, die in de eerste 10 km lopen een achterstand van 55 seconden moest goedmaken. Helaas slaagde de uittredende wereldkampioen er niet in tijdens de 150 km fietsen om mee voorin te geraken. Nadat de Nederlandse favoriet Daan De Groot uit de wedstrijd verdween wegens diskwalificatie voor het niet nemen van een penalty, nam de Franse duatleet Matthieu Bourgeois de leiding in handen.

Bourgeois verzwakte niet meer en liep naar de wereldtitel in een snelle 6u03’57. De verrassende Duitser Fabian Holbach pakte uiteindelijk 26 seconden later het zilver. De Zwitser Michael Ott, die zijn afscheid vierde in Zofingen, pakte het brons op 1’17. Seppe Odeyn halveerde zijn achterstand in het laatste lopen, maar sneuvelde op de vierde plaats op 2’31. De Franse duatleet Baptiste Domenico werd op meer dan 9 minuten vijfde. De Zwitser Jens Michae Gossauer werd zesde en als zevende kregen we de Belgische duatleet Bernd Van Snick als wereldkampioen bij de age groupers over de streep.

Later deze week komen we nog terug op de age group podia van alle straffe Belgen in Zofingen.

Uitslag WK Powerman Duatlon Zofingen 2022