Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jonathan Wayaffe maakt favorietenrol waar in SP&O triatlonweekend in Hofstade
Jonathan Wayaffe wint voor de 4de keer de Mechelse kwarttriatlon in Hofstade (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)
Nieuws

Jonathan Wayaffe maakt favorietenrol waar in SP&O triatlonweekend in Hofstade

Jonathan Wayaffe en Karlien Claus in de kwarttriatlon en Odil Wittemans en Nicolas Tilman in de sprinttriatlon toonden zich ware flandrien-triatlons tijdens het SP&O Mechelen triatlonweekend in Hofstade. Door de barre weersomstandigheden startte zaterdagochtend het traditionele triatlonweekend van SP&O met een delay van 25’. Het kon de sfeer echter niet drukken want we kregen onmiddellijk een spannende strijd.

Ortwijn Van Stichel kon in de sprinttriatlon wel als eerste de wisselzone bereiken na 750m zwemmen, maar werd onmiddellijk in de tang gezet door een duo van TDL, met Nicolas Tilman en Emilio Hernaert. Dit duo kon dan ook wegrijden van de rest van het veld en dook zo met een mooie voorsprong de tweede wisselzone binnen. Van Stichel kreeg het gezelschap van Edwin De Wit en Xander Dalschaert.

Nicolas Tilman en Odil Wittemans winnen sprinttriatlon

Het zag er naar uit dat dit trio zou strijden voor het laatste plaatsje op het podium, maar dat was buiten de sterk lopende Ruben van den Berghe gerekend, die met de tweede looptijd het brons mee naar huis mocht nemen. Vooraan bleef het spannend tot halverwege de afsluitende 5 km lopen, maar uiteindelijk kon Tilman met een sterke finale de winst op zak steken, voor zijn clubgenoot Emilio Hernaert.

Bij de dames kregen we een one-womanshow van Odil Wittemans. Zij liet overall de tweede zwemtijd registreren, en kon de wedstrijd vlot controleren. Ze sloot niet alleen af als winnares bij de dames maar liet ook een mooie overall top-10 plaats noteren. Het zilver ging naar Sarah Verjans die moest opboksen tegen een achtervolgend trio, waar Marlies de Nul zich uit kon loswrikken om het laatste plaatsje op het podium te bemachtigen. Zo werd Tineke Van Biesen vierde en Femke Depuydt vijfde.

Uitslag sprinttriatlon Hofstade 2022

Wayaffe pakt 4de Mechelse zege

In de late voormiddag stond de Cornelis Bedding kwarttriatlon op het programma. Jonathan Wayaffe stond als absolute favoriet aan de start op het strand van Hofstade. Met Jonas De Wachter kregen we een certitude voor de snelste zwemtijd. Maar grote verschillen werden er niet gemaakt tussen het groepje der favorieten, en dus kregen we op de fiets al gauw een zestal met daarin Joran Driesen, Seppe De Graef, Stijn Goris, Jonathan Wayaffe, Pep Delvaux en Jonas De Wachter. Enkel Antonio Hernaert moest in het zwemmen een klein gaatje laten waarna hij een indrukwekkende solorace moest afwerken.

Het zestal vooraan draaide goed rond en zo kregen we dus een afsluitend loopnummer om duimen en vingers van af te likken. De jonge TDL’er Pep Delvaux bepaalde het tempo in de eerste 8 km, een tempo dat enkel Jonathan Wayaffe kon volgen. Met zijn ervaring kon ‘JoJo’ echter in de afsluitende 2km weglopen en reeds voor de vierde maal de triatlon van Mechelen op zijn palmares zetten. Pep Delvaux kreeg een zilveren beloning voor zijn inzet, en uiteindelijk kon Joran Driesen alsnog de youngster Seppe de Graef passeren op zoek naar brons. Stijn Goris kon de top-5 vervolledigen en zo de terugkerende Antonio Hernaert nog nipt afhouden.

Karlien Claus klopt Pauline De Groof

Bij de dames bepaalden een tweetal van SP&O het verloop van de wedstrijd. Karlien Claus en Pauline de Groof konden zich in het water van het Sport Vlaanderen domein afscheiden van de rest van het veld. Het leek even dat het duo Noor Van Riel en Helene Boels de minuut achterstand op de fiets konden overbruggen, maar het verschil liep alweer op halverwege het fietsen. Net als bij de heren speelde op deze kwarttriatlon de ervaring een belangrijke factor, en zo liep Karlien Claus als eerste over de meet. Pauline de Groof moest alles uit de kast halen, maar kon toch net een verdiende tweede plaats binnenhalen voor Noor Van Riel.

Uitslag kwarttriatlon Hofstade 2022