Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Stenn Goetstouwers en Katrien Verstuyft winnen generale repetitie voor 70.3 Ironman Knokke-Heist Belgium
Stenn Goetstouwers pakt de overwinning in de halve triatlon van Knokke-Heist (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Stenn Goetstouwers en Katrien Verstuyft winnen generale repetitie voor 70.3 Ironman Knokke-Heist Belgium

De laatste halve triatlon van Knokke-Heist in zijn huidige vorm is gewonnen door topfavorieten Stenn Goetstouwers en Katrien Verstuyft. Vanaf 2023 wordt de halve triatlon de 70.3 Ironman Knokke-Heist Belgium. Voor Stenn, onlangs nog vijfde in de Ironman Kalmar, en Katrien, ook Ironman-pro triatlete, was het alvast een mooie generale repetitie. Katrien won met overmacht, Stenn moest afrekenen met een sterke Tom Defoort, de thuisatleet die luidkeels door het sfeervolle publiek naar de tweede plaats werd gestuwd.

Knokke-Heist had een primeur, met eindelijk weer eens een triatlon met zwemmen in de Noordzee. Het was voor de meeste triatleten lastig om door de branding te geraken, maar eens met de stroming mee, was het vlot 1.900 meter zwemmen in een vrij rustige zee. De zon en de felblauwe hemel stonden in schril contrast met de heroïsche editie van de Zwintriatlon op zaterdag, toen Simon De Cuyper en Jolien Vermeylen de uitgeregende kwarttriatlon wonnen.

Tom Defoort jaagt Stenn Goetstouwers op

Stenn Goetstouwers ging in de 1.900 meter zwemmen aan de leiding, maar het verschil met Sven Vandenbroucke was niet groot. De twee gingen in de 90 km fietsen samen aan de leiding, tot de Tank van Wuustwezel een verpletterende aanval inzette. Stenn wisselde met meer dan vijf minuten voorsprong op Sven Vandenbroucke, Tom Defoort en Vincent Van De Walle. Marc Geerts volgde verderop eenzaam als vijfde voor een sterke Toon Veldeman, die een stukje verkeerd reed en extra kilometers moest afmalen.

In de 21 km lopen zette Tom Defoort een stevige remonte in. Halfweg had hij de helft van de achterstand op Goetstouwers goedgemaakt. In de slotfase van de halve marathon kwam de ervaring van Stenn bovendrijven. Hij maakte het mooi af en pakte een deugddoende overwinning in Knokke-Heist na een seizoen met toch al wat tegenslagen in eigen land. Tom Defoort werd voor eigen volk op 1’42 knap tweede, nadat hij eerder dit seizoen ook al tweede werd achter Lukas Bosmans in de 70.3 Ironman Maastricht. Vincent Van De Walle werd knap derde, terwijl Sven Vandenbroucke de spannende strijd om de 4de plaats won van Marc Geerts.

Katrien Verstuyft voor Amber Rombaut

Bij de vrouwen ging Amber Rombaut in haar Noordzee uiteraard aan de leiding, maar Katrien Verstuyft fietste het gat al snel dicht en begon dan aan alweer een indrukwekkende solo. Amber Rombaut hield voor eigen volk de tweede plaats vast, terwijl Lore Van Clooster en Bieke Trenson het nog spannend maakten voor de derde plaats. Aan de overwinning van Katrien Verstuyft viel niet te tornen. De meervoudige Belgische kampioene lijkt helemaal klaar voor het BK halve triatlon volgend weekend in Lacs de l’Eau d’Heure.

Katrien Verstuyft won de halve triatlon van Knokke-Heist in 4u22’28. De nog altijd maar 23-jarige Amber Rombaut werd heel knap tweede, op meer dan 13 minuten van Verstuyft. Lore Vanclooster pakte de derde plaats voor Bieke Trenson en Ines Van Troyen.

Uitslagen halve triatlon Knokke-Heist 2022