Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Arnaud Dely trekt met GP-overwinning vol vertrouwen naar EK duatlon, veel Belgen op multisport festival
Arnaud Dely won in augustus nog de Belgische duatlonklassieker in Halle (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)
Duathlon

Arnaud Dely trekt met GP-overwinning vol vertrouwen naar EK duatlon, veel Belgen op multisport festival

Dit weekend start het multisport festival van Europe Triathlon in het Spaanse Bilbao met het Europees kampioenschap duatlon, met Arnaud Dely als 1 van de grote favorieten. In dezelfde week volgen nog het EK cross-duatlon, het EK cross-triatlon, het EK aquatlon, het EK middle distance triatlon en het EK aquabike. De Belgen brengen dit weekend een sterke delegatie duatleten aan de start, met onder andere Seppe Odeyn die in drie disciplines van start gaat in Bilbao.

Het EK duatlon wordt op zaterdag 17 september gehouden, met de vrouwen om 17u15 en de mannen om 19 u. Ze worden in de namiddag nog voorafgegaan door de juniores. Bij de meisjes junioren komen Camille Roman, Pauline De Groof en Eleonore Hiller aan de start. Martin Oldenhove, Wout Ghielens, Matteo De Smet en Raphael Michaux vertegenwoordigen België bij de jongens.

Bij de elites en U23 is Maurine Ricour de enige dame in de Belgische kleuren. De gouden medaille winnares van de wereldspelen in Birmingham is in vorm. In de Franse grand prix duathlon van Mont-Saint-Aignan werd ze in een sterk deelnemersveld knap tweede. Arnaud Dely pakte in diezelfde duatlon zijn tweede Grand Prix zege van het seizoen en tankte extra vertrouwen voor het EK. Hij is samen met Thibaut De Smet de favoriet bij de mannen, met Stef Corthouts, Seppe Odeyn, Vincent Bierinckx, Laurens Verluyten, Aaron De Cloedt, Simon Martin en Nicolas De Smet die ook voor België aan de start komen.

Het EK Duatlon is via deze videostream live te volgen.