Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Drie keer brons en 1 keer zilver op EK duatlon in Bilbao
Maurine Ricour viert haar gouden medaille op de World Games (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Duathlon

Drie keer brons en 1 keer zilver op EK duatlon in Bilbao

Twee bronzen medailles bij de elites, zilver bij de U23 en nog een keer brons bij de jongens junioren, dat is de Belgische medaille-oogst op de eerste dag van het Europese multisport festival op het EK duatlon in Bilbao. Arnaud Dely en Maurine Ricour zorgden voor een knappe derde plaats op een alweer felbevochten Europees kampioenschap met bij de mannen alweer de Fransen in een hoofdrol en de italiaanse Georgia Priarone die het goud pakte bij de vrouwen.

Bij de vrouwen kregen we een spannende strijd met drie. Georgia Priarone was uiteindelijk de snelste aan de finish. De Italiaanse werd Europees kampioene in 54’02 met drie seconden voorsprong op de Franse Marion Legrand en zes seconden op Maurine Ricour, die eerder dit jaar nog goud pakte op de wereldspelen in Birmingham.

Arnaud Dely moest opnieuw zijn meerdere erkennen in een sterke Franse ploeg. Maxime Hueber-Moosbrugger pakte de Europese titel in 47’25 met drie seconden voorsprong op Benjamin Choquert. Het brons was voor Arnaud Dely op slechts 7 seconden van de nieuwe Europese kampioen. Met Nathan Guerbuer en Valentin Andre op vier en vijf was het Franse feestje compleet. Thibaut De Smet werd tiende en moest tevreden zijn met het zilver bij de U23 op 5 seconden van de Spaanse atleet Nicolas Regidor. Simon Martin werd 16de, Vincent Bierinckx 18de, Seppe Odeyn 19de, Laurens Verluyten 21ste, Nicolas De Smet 28ste en Stef Corthouts 30ste.

Bij de juniores had Wout Ghielens al voor een knappe bronzen medaille gezorgd op slechts 12 seconden van de Europese kampioen, de Portugees Joao Batista. Martin Oldenhove werd zesde, Matteo De Smet 13de en Raphael Michaux 16de. Bij de meisjes juniores viel Camille Roman helaas weg uit de wedstrijd. Pauline De Groof werd zesde en Eleonore Hiller zevende.

Uitslagen EK duatlon Bilbao 2022