Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Stenn Goetstouwers en Astrid Van Cauwelaert Belgische kampioenen halve triatlon
Stenn Goetstouwers Belgisch kampioen halve triatlon (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Stenn Goetstouwers en Astrid Van Cauwelaert Belgische kampioenen halve triatlon

Topfavoriet Stenn Goetstouwers en tweedejaars triatlete Astrid Van Cauwelaert zijn aan de Lacs de l’Eau d’Heure in de Ironlakes triatlon de nieuwe Belgische kampioenen halve triatlon geworden. Stenn Goetstouwers ging in de tweede fietsronde in de aanval en hield Jonathan Wayaffe van zich af in de halve marathon. We hadden Astrid Van Cauwelaert ook getipt als podiumkandidate, maar ze liep heel sterk voorbij Katrien Verstuyft en pakte haar grootste zege in haar nog heel jonge triatloncarriere.

Astrid Van Cauwelaert kampioene in haar 2de jaar triatlon

Astrid Van Cauwelaert pakt het zilver op het BK halve triatlon (foto: 3athlon.be)
Astrid Van Cauwelaert pakt het goud op het BK halve triatlon (foto: 3athlon.be)

Katrien Maes ging bij de vrouwen aan de leiding na 1.900 meter zwemmen, maar kwam zwaar ten val en verdween helaas uit de wedstrijd. Vooraan nam Katrien Verstuyft de leiding over maar in de 21 km lopen was Astrid Van Cauwelaert duidelijk de sterkste. “Ik kan het amper geloven, het was erg zwaar in deze weersomstandigheden, maar ik voelde me goed in het lopen. Dit is inderdaad nog maar mijn tweede jaar triatlon en ik kan nauwelijks geloven dat ik hier Belgisch kampioene word,” aldus Astrid. Van Cauwelaert pakte de Belgische titel in 4u36’35. Uittredend kampioene Katrien Verstuyft werd tweede op 4’46. Liesbeth Verbiest pakte de bronzen medaille.

Stenn Goetstouwers voor tweede jaar op rij

Bij de mannen waren de verschillen beperkt na de 1.900 meter zwemmen. Sybren Baelde en Tom Vander Hoogerstraete trokken op de fiets in de aanval, maar moesten allebei afrekenen met pech. Zo kregen we een kopgroep van 7 triatleten met bijna alle favorieten: Stenn Goetstouwers, Victor Alexandre, Tom Vaelen, Sven Vandenbroucke, Jonathan Wayaffe, Nick Thijs en Kjel De Hertog. Een zieke Tom Mets fietste achtste, maar stapte later in de regen uit.

In de slotronde trok Stenn Goetstouwers in de aanval. De uittredende Belgische kampioen kwam met een mooie voorsprong uit de wisselzone maar zag Jonathan Wayaffe nog even terugkomen in het begin van de halve marathon. De Tank van Wuustwezel hield zijn leidersplaats vast. Stenn Goetstouwers werd voor het tweede jaar op rij Belgisch kampioen halve triatlon in 3u59’32. Jonathan Wayaffe pakte op 2’36 het zilver. Het brons ging naar Victor Alexandre in 4u03’51 voor Tom Vaelen en Nick Thijs.

Uitslag Belgisch kampioenschap halve triatlon 2022