Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bram Van Der Plas wint Ironlakes volledige triatlon voor tweede jaar op rij
Bram Van Der Plas wint voor het 2de jaar op rij de Ironlakes triatlon (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Bram Van Der Plas wint Ironlakes volledige triatlon voor tweede jaar op rij

LTTD-triatleet Bram Van Der Plas heeft de favorietenrol in de Ironlakes triatlon, de enige volledige triatlon van ons land, helemaal waargemaakt met een straffe overwinning. De titelverdediger was de enige triatleet die er in slaagde om in deze slechte weersomstandigheden onder de grens van 9 uur te duiken. Was het bij de zwemstart om 7 u. nog lekker droog, dan gingen aan de Lacs de l’Eau d’Heure de hemelsluizen in de loop van de dag regelmatig helemaal open. Samen met de wind en de kou zorgde dat voor vrij veel opgaves.

Het was debutant Rob Carmans die als eerste uit het water van de Lacs de l’Eau d’Heure kwam na 3,8 km zwemmen met 1’25 voorsprong op Bram Van Der Plas. In het fietsen viel Carmans in de derde ronde helaas weg. Bram Van Der Plas had op dat moment al een mooie voorsprong uitgebouwd op de Nederlander Edwin Dasselaar en een sterk fietsende Nico Sijmens. De ex-wielerprof zette de beste fietstijd neer, maar zakte in de marathon nog terug naar de 7de plaats. Ook Joeri Ameye, die als vierde wisselde, verdween uit de wedstrijd, terwijl Kortrijkzaan Foeke Van Becelaere begon op te rukken richting het podium.

Maar dat gebeurde allemaal op ruime achterstand van een sublieme Bram Van Der Plas. Hij doseerde perfect en liep voor het tweede jaar op rij naar de overwinning in de Ironlakes triatlon. Bram Van Der Plas pakte de zege in 8u49’55. “Het was enorm zwaar door de extreme weersomstandigheden. Daardoor heb ik wat gedoseerd in het fietsen, maar in het lopen ging het vlot. Toch kreeg ik het nog lastig in de slotronde, maar ik wist dat de voorsprong groot genoeg was om te genieten van mijn tweede overwinning op rij,” aldus Bram. De Nederlander Edwin Dasselaar werd knap tweede op exact 24 minuten. Foeke Van Becelaere verraste met een verdiende derde plaats in 9u20’22 voor Jelle Bossaert en Wouter Wuilmus.

Bij de vrouwen ging de zege naar de Tsjechische Michaela Gerychova in 10u45’38. Ze had meer dan twee uur voorsprong op de Francaise Isabelle Noé. Lise Vaneukem pakte de derde plaats in 13u37’38. Slechts 110 triatleten haalden de finish van de laatste Ironlakes triatlon. Vanaf volgend jaar wordt het de Openlakes triatlon aan de Lacs de l’Eau d’Heure.

Uitslag Ironlakes full triatlon 2022