Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck 8ste in PTO US Open triatlon, Collin Chartier verrassende winnaar in Dallas
Collin Chartier bij zijn winst in de PTO US Open triatlon (foto: PTO)
Nieuws

Pieter Heemeryck 8ste in PTO US Open triatlon, Collin Chartier verrassende winnaar in Dallas

In zijn laatste voorbereidingswedstrijd op het WK Ironman in Hawaii is de Belgische triatleet Pieter Heemeryck zondag achtste geworden in de PTO US Open triatlon in Dallas, een triatlon over 2 km zwemmen, 80 km fietsen en 18 km lopen. Door de enorme prijzenpot van 1 miljoen dollar was de wedstrijd alweer sterkbezet, maar het was de Amerikaanse triatleet Collin Chartier, pas nog winnaar van de Ironman Mont-Tremblant waar hij 1 van de laatste tickets voor Kona verzilverde, die verrassend de absolute topfavorieten kon kloppen. Een sterk lopende Magnus Ditlev sneuvelde op een paar seconden voor Sam Long.

Na de 2 km zwemmen kregen we in het zog van Aaron Royle een grote kopgroep, zonder Pieter Heemeryck die net geen minuut verloor op de kop van de wedstrijd. Hoewel de PTO een non-drafting zone van 20 meter voorschrijft, zag het er op de live beelden niet altijd proper uit. En dus duurde het erg lang eer er echt afscheiding kwam. Eerst probeerde Sam Laidlow het, daarna Florian Angert.

Maar de wedstrijd werd pas in het lopen echt beslist. De wat vreemde afstand van 18 km die de PTO in de PTO Tour en de Collins Cup hanteert, bleek op het lijf geschreven van Chartier. Ditlev en Long begonnen sterk in de loopproef, maar Chartier ging na 12 km op en over Sam Long. Het leek even een Amerikaanse 1-2 te gaan worden, maar Magnus Ditlev kwam in de slotfase nog sterk terug. Collin Chartier pakte de zege en de hoofdprijs van 100.000 dollar in 3u17’16. Magnus Ditlev werd op 42 seconden tweede en Long werd 10 seconden later derde. Pieter Heemeryck werd nog knap achtste op 5’10 van Chartier.

Uitslag PTO US Open 2022