Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tom Vander Hoogerstraete neemt dag later revanche voor lekke band BK triatlon
Tom Vander Hoogerstraete laat de champagne knalle op het podium van de Ironlakes tussen Edouard Verstraete (l) en Dieter Boeye (r) in (foto; 3athlon.be)
Nieuws

Tom Vander Hoogerstraete neemt dag later revanche voor lekke band BK triatlon

SMO-Scott triatleet Tom Vander Hoogerstraete heeft zondag in de kwarttriatlon van Ironlakes op klinkende wijze revanche genomen voor het door een lekke band te vroeg geëindigde BK halve triatlon een dag eerder. Vander Hoogerstraete lag samen met Sybren Baelde aan de leiding in het Belgisch kampioenschap toen ze allebei af te rekenen kregen met pech. Tom besloot last minute zich in te schrijven voor de kwarttriatlon op zondag en pakte aan de Lacs de l’Eau d’Heure zijn zesde triatlonzege van het seizoen.

Vander Hoogerstraete kwam na een sterk zwemnummer van 1.500 meter als derde in de wisselzone samen met Dieter Boeye en Edouard Verstraete, op een paar seconden van de Franse leider die later ver zou terugzakken. Tom mocht op het glooiende fietsparcours alle frustraties van zaterdag van zich af fietsen. En dat heeft de tegenstand geweten.

Zesde seizoenszege

Tom Vander Hoogerstraete viert samen met zijn kids zijn 6de seizoenszege aan de Lacs de l'Eau d'Heure (foto; 3athlon.be)
Tom Vander Hoogerstraete viert samen met zijn kids zijn 6de seizoenszege aan de Lacs de l’Eau d’Heure (foto; 3athlon.be)

Alleen Edouard Verstraete kon de schade in de 42 km fietsen nog enigszins beperken, maar de andere favorieten liepen flink wat minuten achterstand op. In de 10 km lopen gaf Tom Vander Hoogerstraete zijn koppositie niet meer uit handen. Hij won de Ironlakes kwarttriatlon in 2u08’27, zijn zesde triatlonzege van het seizoen en dat in zijn 2de comeback-jaar. Edouard Verstraete werd tweede op 1’44. Dieter Boeye pakte de derde plaats op 2’37. De Franse triatleet Simon Duwat werd vierde voor Antoine Waltzing, Dennis Dieussaert en Devlin Derudder.

Bij de vrouwen won TRIGT-triatlete Zoe Leurs voor een ster lopende Jeanne Dupont. De derde plaats was voor Bernadette Goethals, SMO-Scott ploeggenote van Vander Hoogerstraete. Eerder op de dag hadden Balte Thijs en de Franciase Marine Vallois de sprinttriatlon gewonnen. In de Teens triatlon, voorbehouden voor Jeugd B triatleten van 14 en 15 jaar, won overigens de zus van Balte, Diede Thijs. Bij de jongens was Antoine Befayt de snelste.

Uitslag kwarttriatlon Ironlakes 2022