Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgen domineren Europees kampioenschap cross-duatlon, Carabin pakt goud, Odeyn loopt verkeerd
Sebastien Carabin (m) en Nicolas De Smet (r) met goud en zilver aan de finish van het EK cross duatlon in Bilbao (foto: Europe Triathlon)
Multisports

Belgen domineren Europees kampioenschap cross-duatlon, Carabin pakt goud, Odeyn loopt verkeerd

De Belgische duatleten hebben dinsdag stevig uitgehaald op het EK cross-duatlon tijdens de tweede wedstrijd van het Europees multisport festival in Bilbao. Sebastien Carabin pakte de Europese titel, een straffe prestatie na zijn 16de plaats op het Belgisch kampioenschap halve triatlon bij de Ironlakes afgelopen zaterdag. In Bilbao werd Nicolas De Smet derde, goed voor goud bij de beloften. Matteo De Smet en Camille Roman zorgden voor nog twee medailles bij de junioren. En als Seppe Odeyn niet verkeerd had gelopen, had er nog een extra medaille ingezeten.

Wereldkampioen De Smet stapt geblesseerd uit race

Na de 4 medailles op het EK duatlon zaterdag, haalde Team Belgium opnieuw vijf medailles binnen in het EK cross-duatlon. Naast de vreugde om de Europese titel voor Sebastien Carabin was er ook de ontgoocheling bij mede-favoriet en regerend wereldkampioen Thibaut De Smet. Die moest door een blessure na de eerste run vroegtijdig uit de wedstrijd stappen. Door een misstap in een afdaling liep hij een verrekking of scheurtje op in de quadriceps.

Seppe Odeyn loopt verkeerd

Sebastien Carabin was na de eerste run stevig aan de leiding gegaan en bouwde een mooie voorsprong uit van ruim 2’20 op de Italiaan Alessandro Saravalle. Carabin liep in de laatste run nog extra uit en won overtuigend het Europese goud in 1u42’47. Saravalle werd op 2’39 tweede. Nicolas De Smet startte als belofte samen met de elites en pakt het overall brons op 4’09 van Carabin. Die derde plaats leverde hem ook de Europese titel op in de U23 categorie. Met de knappe vijfde plaats van Seppe Odeyn, die in de slotrun verkeerd liep terwijl hij op weg leek naar een medaille, was het Belgische feestje in Bilbao compleet.

Twee medailles bij de junioren

Eerder op de dag hadden Camille Roman met brons bij de meisjes junioren en Matteo De Smet, de jongste van de drie broertjes, met zilver bij de jongens junioren Team Belgium nog twee extra medailles bezorgd.

Uitslag EK cross duatlon Bilbao 2022