Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Christophe De Keyser vice-Europees kampioen middle distance triatlon in Bilbao
Christophe De Keyser (l) met de zilveren medaille naast Benito en Bogen (r) op het EK halve triatlon in Bilbao (foto; Alain De Keyser)
Nieuws

Christophe De Keyser vice-Europees kampioen middle distance triatlon in Bilbao

Met zilver op het Europees kampioenschap halve triatlon van Europe Triathlon heeft Christophe De Keyser nog een extra medaille toegevoegd voor Team Belgium tijdens het Europees multisport festival in Bilbao. Waar het tot donderdag lekker warm weer was in de Spaanse havenstad, kregen de triatleten zaterdag te maken met koude temperaturen en vooral veel regen. Dat speelde tijdens het fietsen niet in het voordeel van Christophe De Keyser, maar in het lopen pakte hij uit met een sterke halve marathon en een knappe tweede plaats.

In de 1900 meter zwemmen zat CDK goed mee voorin, samen met de Italiaan Marco Montanari en de Duitser Rico Bogen. De Keyser ging er na een snelle wedstrijd als eerste vandoor op de fiets, maar het was Bogen die de kop overnam en een voorsprong van twee minuten uitbouwde. De Keyser wisselde als tweede voor Montanari, die het gezelschap kreeg van de Spaanse triatleet Antonio Benito.

In de halve marathon ging De Keyser voorbij Bogen, maar Benito kwam sterk opzetten vanuit de achtergrond en liep uiteindelijk nog een paar minuten uit. De Spanjaard Benito pakte voor eigen volk het Europese goud in 3u41’34 met net geen vijf minuten voorsprong op Christophe De Keyser. CDK pakte het zilver in 3u46’11. De Duitser Bogen pakte o, 3u47’16 het brons. Onze landgenoot Thomas Van Halst werd negende in 3u50’32.

https://www.instagram.com/p/Ci5fr65KFic/

Bij de vrouwen namen slechts 9 triatletes deel, van wie het gros ook nog Spaanse triatletes. De Europese titel bleef dan ook in Spanje. Helene Alberdi pakte het goud voor haar landgenote Judith Corachan en de Portugese Raquel Rocha. Er deden geen Belgische vrouwen mee in Bilbao.