Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Spannende strijd met 3 triatleten en duatlete uit Geel wint bij debuut in Turnhout
Devlin Derudder won de triatlon/duatlon van Turnhout in 2022 (foto: 3athlon.be)
Duathlon

Spannende strijd met 3 triatleten en duatlete uit Geel wint bij debuut in Turnhout

Provinciaal kampioene 10 km lopen Anneleen Van der Schoepen heeft voor de verrassing gezorgde in de HB Accountants kwarttriatlon van Turnhout, die net zoals wel meer wedstrijden een duatlon was geworden door blauwalg in het zwemwater. Bij de mannen kregen we een mooie, spannende strijd tussen Devlin Derudder, Geert Lauryssen en Siebe De Winter. Op de sprintafstand ging de zege oververdiend naar Loewis Kinget, die de vooroprijdende motor een ronde te vroeg volgde naar de wisselzone, terugreed naar de kop van de wedstrijd en er in het lopen op en over ging.

Loewis Kinget maakt extra kilometers

Ondanks het vooral met de motor en een met 15 minuten uitgestelde start, bewees de Turnhoutse triatlonclub Taxantria dat de nieuwe wedstrijd een aanvulling met veel potentieel is voor de triatlonkalender, met dank aan het goeie weer maar vooral aan een erg enthousiast publiek. Die waren getuige van het huzarenstuk van Loewis Kinget. De Bruggeling volgde na 1 ronde fietsen de vooroprijdende motor en kwam dus te vroeg aan de wissel.

Kinget maakte meteen rechtsomkeer en slaagde er in om nog net voor het einde van de tweede ronde aan te sluiten bij de kopgroep. In het lopen ging hij op en over de koplopers en pakte hij alsnog een meer dan verdiende overwinning voor de verrassende Dieter Roelandt en Bert Nietvelt. Jens Van Looveren werd vierde. Bij de dames ging de overwinning de 2,5 km lopen, 20 km fietsen en 5 km lopen naar de jonge Kaat Baron voor de Antwerpse Lien Boeykens en Senne Verbist.

Uitslag sprintduatlon Turnhout 2022

Devlin Derudder sneller dan Geert Lauryssen

Op de kwartafstand kregen we een mooie strijd met vijf koplopers na de 40 km fietsen. De verschillen na de eerste 3,5 km waren beperkt, maar in de 40 km fietsen greep Geert Lauryssen de koppositie met een mooi gaatje op Devlin Derudder, Siebe De Winter en Jeroen Vandael en Bernd Van Snick.

In de 10 km lopen kregen we een superspannende strijd met Derudder die in de slotronde tot op 15 seconden naderde van Lauryssen. Die bleef nog een hele tijd buiten schot maar in de absolute slotfase bleek Devlin Derudder te sterk. Na zijn zege in Viersel vier weken geleden was het opnieuw raak voor de Oilservice-triatleet. Devlin Derudder won in 1u45’02 met tien seconden voorsprong op Geert Lauryssen. Vijf seconden later pakte Siebe De Winter een knappe derde plaats. Age group wereldkampioen Powerman duatlon in Zofingen Bernd Van Snick werd nog mooi vierde voor Jeroen Vandael en een sterk lopende Arthur De Volder.

Verrassende winnares bij debuut

Bij de dames keken we vooral uit naar topfavorietes Silke Baumer en Shelsea Weyn, al liet die voor de start al blijken dat ze liever gezwommen had. Silke Baumer kwam na de 40 km fietsen als eerste terug in de wisselzone, maar het verschil was niet groot met Anneleen Van der Schoepen. De atlete uit Geel, lid van de Molse triatlonclub Triamo, maakte haar debuut op de duatlon. In de 10 km lopen werd al snel duidelijk dat zij als Limburgs provinciaal kampioene 10.000 meter (via haar Limburgse atletiekclub uit Pelt) de snelste loopbenen had. Ze won bij haar debuut in 2u08’01 met 3’35 voorsprong op Silke Baumer. Anne-Catherine Dens zorgde nog een minuut later voor een nieuwe verrassing met een knappe derde plaats voor Shelsea Weyn en Lian Docquir.

Uitslag HB Accountants duatlon Turnhout 2022