Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Michael Van Cleven maakt comeback met sterke zege in halve triatlon zonder zwemmen in Mallorca
Michael Van Cleven loopt naar de winst in de halve triatlon van Playa de Muro in Mallorca (foto: 3athlon.be/Koen Bens)
Nieuws

Michael Van Cleven maakt comeback met sterke zege in halve triatlon zonder zwemmen in Mallorca

De Belgische toptriatleet Michael Van Cleven hebben we na een zware valpartij al een hele tijd niet meer in competitie gezien, maar zaterdag maakte de West-Vlaming een meer dan geslaagde comeback in de halve triatlon bij de 140.6 triatlon Mallorca, in Playa de Muro. Door de slechte weersomstandigheden werd zaterdagochtend besloten het zwemmen te annuleren en er een bike & run van te maken. Naast de overwinning van Michael Van Cleven was er ook nog een knappe tweede plaats voor de Nederlandse Claudia Striekwold, die ook in ons land regelmatig aan triatlons deelneemt.

Michael Van Cleven, viervoudig winnaar van de triatlon van Portocolom, heeft een sterke band met Mallorca en die band werd zaterdag alleen maar sterker. Het fietsparcours was op zijn lijf geschreven en hij mocht dan ook als eerste de fiets in de wisselzone stallen na 90 km. In de halve marathon bleef hij een mooi tempo aanhouden. Van Cleven pakte een deugddoende overwinning in 3u44’30 met 3’51 voorsprong op Jaume Florit. Toni Comes werd op net geen acht minuten derde.

“2,5 jaar stilgelegen, 4 weken geleden ingeschreven”

Voor Van Cleven was het een verrassende zege, want hij besloot pas erg laat om deel te nemen. “Een overwinning is een overwinning, ook al is het bij de age groupers, dus dat is mooi,” vertelde Michael aan de finish. “Ik heb een zware val meegemaakt, heb er twee en een half jaar uitgelegen. Het is het eerste jaar dat ik weer een beetje aan het trainen ben. Een viertal weken geleden besloot ik me in te schrijven, dus het is voor mij wel een verrassing dat ik hier win,” aldus de triatleet die getraind wordt door Marino Vanhoenacker.

Claudia Striekwold tweede bij de dames

Claudia Striekwold loopt naar de tweede plaats in de halve triatlon van Playa de Muro in Mallorca (foto: 3athlon.be/Koen Bens)
Claudia Striekwold loopt naar de tweede plaats in de halve triatlon van Playa de Muro in Mallorca (foto: 3athlon.be/Koen Bens)

Bij de dames was de Nederlandse Claudia Striekwold duidelijk de sterkste in de 90 km fietsen. Striekje zag in de afsluitende halve marathon alleen de Duitse Alina Wurth voorbijkomen en hield verder haar tweede plaats knap vast. De winst voor Alina Wurth in 4u19’26. Striekwold pakte de tweede plaats op 1’57. Anna Felis werd ruim negen minuten later derde.

Op de 140.6 triatlon over de volledige afstand ging de overwinning naar Martin Strandlind in 7u37’16. Hij had ruim 25 minuten voorsprong op Carlos Aznar en nog eens ruim 20 minuten later werd Kacper Adam derde.