Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet Pieter Heemeryck begint aan acclimatisatie in Kona met gebroken DI2 kabel
Eerste kennismaking met het Kona Community Aquatic Center voor triatleet Pieter Heemeryck (foto: Pieter Heemeryck RR)
Hawaii

Triatleet Pieter Heemeryck begint aan acclimatisatie in Kona met gebroken DI2 kabel

Na zijn knappe achtste plaats in de PTO US Open triatlon in Dallas is de Belgische triatleet Pieter Heemeryck doorgereisd naar Hawaii, waar hij begint aan de laatste twee weken voorbereing op het WK Ironman op zaterdag 8 oktober. Pieter heeft de reis alvast goed doorstaan, maar helaas kwam zijn Scott-fiets niet helemaal zonder kleerscheuren op de luchthaven terecht. Bij het uitpakken kwam Pieter tot de vaststelling dat de kabel van zijn electronische DI2-versnelling afgebroken was. Fietsen zat er dus nog niet meteen in, maar Pieter trok al wel naar het Kona Community Aquatic Center, vlak aan de oude luchthaven, om zijn eerste baantjes te trekken in het bij triatleten populaire openlucht zwembad.

Kona Community Aquatic Center

Eerste kennismaking met het Kona Community Aquatic Center voor triatleet Pieter Heemeryck (foto: Pieter Heemeryck RR)

Het Kona Community Aquatic Center is in de weken voor het WK Ironman van Hawaii de place to be om Ironman pro-triatleten te spotten. Het openluchtzwembad is populair onder triatleten. Dat je er geen inkomt hoeft te betalen, helpt natuurlijk. En er zijn meestal altijd baantjes vrij om je zwemtraining ongestoord af te werken. Voor Pieter Heemeryck was het dan ook een leuke kennismaking met Big Island.

DI2-kabel afgebroken

Nu is het ‘fingers crossed’ dat de DI2-versnellingskabel van zijn triatlonfiets snel hersteld geraakt. Het DI2-systeem van Shimano is een digitaal systeem, maar zonder functionerende kabel naar de batterij, kan er niet geschakeld worden.

3athlon.be is vanaf 1 oktober zelf ter plaatse in Kona en zal dan van dichtbij alle Belgische triatleten blijven volgen. In de tussentijd brengen we met alle plezier updates van triatleten die al vroeg op Big Island geland zijn. Pieter Heemeryck zit er overigens in het gezelschap van zijn Duitse collega pro-atleet Maurice Clavel, die ook tot de trainingsgroep van Lubos Bilek behoort.