Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Favoriete minder in Ironman Hawaii: vice-wereldkampioene van weg gemaaid op fietstraining in Texas
Kat Matthews verpulverde dit jaar de 8 uur grens op de volledige triatlon (foto: Sub8 Pho3nix RR)
Hawaii

Favoriete minder in Ironman Hawaii: vice-wereldkampioene van weg gemaaid op fietstraining in Texas

De vice-wereldkampioene Ironman triatlon Kat Matthews stond tot dit weekend hoog genoteerd in de lijstje van de bookmakers om opnieuw mee te strijden voor de wereldtitel in de Ironman van Hawaii, maar dit weekend werd de Britse triatlete van het Belgisch-internationale BMC-2XU Pro Triatlon Team van de weg gemaaid door een auto. Kat Matthews was in Houston, Texas bezig aan de laatste voorbereidingen voor Kona en fietste in het gezelschap van onder andere ex-wereldkampioen Patrick Lange. Matthews liep meerdere breuken op, maar is verder OK, al mag ze het WK Ironman in Kona helaas vergeten.

Tijdens een training in Houston, waar Matthews na de PTO US Open haar laatste voorbereidingen op Kona trof, werd de toptriatlete geraakt door een auto. “Een auto draaide mijn weghelft op en reed op me in”, aldus Matthews op social media. Meervoudig Ironman wereldkampioen Patrick Lange was erbij en deed direct alles wat hij kon om Matthews stabiel te krijgen voordat ze naar het ziekenhuis werd gebracht.

“Ze was aanvankelijk niet bij bewustzijn”, vertelde Lange aan Triathlete. “We reden op een rustige weg, waar we al heel vaak eerder zijn geweest, toen opeens een auto van de andere kant kwam en Matthews aanreed. Gelukkig was de ambulance er snel bij. Kat kon niets doen om de crash te voorkomen, want we reden best hard op een vlakke en snelle weg.”

Matthews’ partner, Mark, vertelt dat de atlete verschillende blessures heeft, waaronder een aantal breukjes in haar schedel, wervels en borstbeen. Hij voegde eraan toe dat Matthews volledig zal herstellen.