Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Spannende strijd in T3 Series finales, Verstuyft en Van Vooren winnen kwarttriatlon Hengstdijk
Katrien Verstuyft pakt de winst in de kwarttriatlon van Hengstdijk (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)
Nieuws

Spannende strijd in T3 Series finales, Verstuyft en Van Vooren winnen kwarttriatlon Hengstdijk

Katrien Verstuyft en Brecht Van Vooren wonnen de non-drafting kwarttriatlon van Hengstdijk, onder een stralende zon, de laatste manche van de BRO.GO-cup. In de namiddag werden de finales van de T3 Team Triatlon Series gehouden in het Nederlandse grensdorp. Jens Smolders, Hannelore Willen en Erwin Vanderplancke pakten de dagzeges, de eindzeges waren voor KTT in de 2de divisie, 3MD bij de dames en SMO-Scott bij de mannen in de 1ste divisie.

Tom Steenackers mocht in de kwarttriatlon met de gouden badmuts van de leider in de tussenstand de kreek temidden een gezellige camping induiken voor 1000 meter zwemmen. Dit samen met een heleboel uitdagers die nog aanspraak maakten op de overwinning in dit regelmatigheidscriterium. Tom Vander Hoogerstraete was daar één van, en kwam samen met Louis Naeyaert en Brecht Van Vooren uit het water.

Vander Hoogerstraete kende net als tijdens het BK halve triatlon opnieuw pech terwijl hij wegreed van de concurrentie. Zo  rook Brecht Van Vooren zijn kans en hij kon op de fiets een voorsprong uitbouwen van drie minuten. In de achtervolging konden Jelle De Wispelaere, Michael De Wilde, Joris Aerden, Dennis Dieussaert en Milan Verschaeve groeperen. Terwijl Brecht Van Vooren vlot naar de overwinning liep, kon Louis Nayaert zich met de snelste looptijd verzekeren van de tweede plaats. De ITC’ers Dennis Dieussaert en Milan Verschaeve vochten een stevig robbertje uit voor het brons, waarbij Milan uiteindelijk aan het langste eind trok. 

Bij de dames waren alle ogen gericht op dubbele olympiër Katrien Verstuyft. Enkel Melanie Massant kon in het zwemmen weerwerk bieden, maar nadien soleerde Katrien naar een klinkende overwinning door in de drie disciplines overtuigend de snelste tijd neer te zetten. Jonie Vanhoutte kon tijdens de 40 km op de fiets terugkomen tot bij Karlien Claus, maar moest in de aflsuitende loopproef de tweede plaats toch laten aan de atlete van SP&O. Annelien Verheye en Bernadette Goethals vervolledigden de top-5.

Hannelore Willen bezorgt 3MD eindzege

In de namiddag was er tevens de spannende finale van de T3-series. We startten met de tweede herendivisie waar Jens Smolders deze sprint afstand won, voor Pieter Vanderhenst en Jasper Devos. Hierdoor was de overwinning in het ploegenklassement voor KTT, kon LT beslag leggen op de tweede plaats en zo nog TDL afhouden.

De dameswedstrijd werd gekleurd door een superspannende strijd tussen KTT Willier en 3MD WCup Veldeman. Slechts twee punten scheidden deze sterke teams in de voorlopige tussenstand, wat maakte dat wie deze wedstrijd won, ook de felbegeerde eindoverwinning op zak kon steken. Tabea Huys leidde onmiddellijk de dans en stak de ambitie van 3MD niet onder stoelen of banken. Ze kwam niet alleen als eerste uit het water, maar nam het heft in handen en reed solo naar de tweede wisselzone. Daarachter kregen we 7 dames die het verschil van 30” niet overbrugd kregen.

Hannelore Willen en Franka Rust gingen tijdens het lopen op zoek naar de leidster. Na 3 km was het dan ook duidelijk dat ze zouden sprinten voor de overwinning. Tabea zakte immers lichtjes weg en eindigde net naast het podium. Robin Dreyling kon de derde plaats op haar naam schrijven. Hannelore Willen won na een straffe eindsprint met het kleinste verschil van Franka Rust. 3MD won op deze manier voor KTT en TDL in de einduitslag bij de ploegen.

SMO-Scott pakt opnieuw eindzege in T3 Series

Dat SMO-Scott bijna onbedreigd aan de leiding stond in de tussenstand bij de herendivisie 1 zorgde daarom niet voor een saaie wedstrijd. Peter Denteneer voelde zich in zijn sas in het water en controleerde vlot. Hij kreeg vlak na de eerste wissel wel het gezelschap van 12 andere toppers. We zagen hier vooral de straffe inspanning van Jonathan Wayaffe die toch een 30” moest goedmaken in de eerste ronde op de fiets om alsnog vooraan aan te sluiten.

Dat de winnaar van deze 12 atleten kwam was toen al duidelijk. Erwin Vanderplancke, Tuur Lemmens, Jonathan Wayaffe en Peter Denteneer liepen in de eerste helft van de 5 km de rest bijna in de vernieling. Het eerste slachtoffer van het hoge tempo was Peter Denteneer, die wel nog Simon de Cuyper kon afhouden voor plaats 4. Tuur Lemmens liep weltevreden naar het laatste plaatsje op het podium terwijl in de lange sprint Erwin Vanderplacke over de snelste benen beschikte en de overwinning van Jojo Wayaffe  kon afsnoepen.

Uitslagen triatlons Hengstdijk 2022