Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Maurine Ricour wint nu ook hoog aangeschreven Franse GP duatlon
Maurine Ricour wint de GP duatlon van Avallon (foto: Pieter Rijnders RR)
Duathlon

Maurine Ricour wint nu ook hoog aangeschreven Franse GP duatlon

Wat een seizoen voor de Belgische duatlete Maurine Ricour die eerder al de gouden medaille wegkaapte in de duatlon op de World Games in het Amerikaanse Birmingham en die afgelopen weekend haar eerste overwinning in een Franse duatlon Grand Prix pakte. De Franse GP wedstrijden zijn altijd sterk bezet en hoog aangeschreven. En hoewel we het niet helemaal in de geschiedenis van de Franse GP’s konden terugzoeken, zou Maurine wel eens de eerste Belgische atlete kunnen zijn die een GP op haar naam kan schrijven. Arnaud Dely, met wie ze dit jaar samen wereldkampioene 2×2 mixed team relay werd, behaalde dit seizoen ook al 2 GP-overwinningen.

Maurine Ricour is al het hele seizoen in goeie doen en trok in Avallon, tijdens de 5de manche van het Frans GP duatlon seizoen, die lijn gewoon door. In de eerste run ging ze er vandoor samen met de later gediskwalificeerde Hongaarse Zsanett Bragmayer en de Francaise Marion Le Goff. In het fietsen was ze de betere van de Franse en Maurine maakte het mooi af in de tweede run. Ze pakte de winst in Avallon in 1u06’58 met 29 seconden voorsprong op Le Goff en 33 seconden op Meghan Bazire. Sophie Delguste werd 16de.

Bij de mannen won Maxime Hueber Moosbrugger voor Alric Mael en Valentin Andre. Arnau Dely pakte op een grotendeels offroad loopparcours dat hem wat minder lag toch nog een zevende plaats.

Uitslag GP Duatlon Avallon 2022