Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Thibaut De Smet sluit topseizoen af met klinkende zege voor eigen volk in Bellegem
Podium Duatlon Bellegem met Thibaut De Smet geflankeerd door Viktor Benschop en Nicolas De Smet (foto: Helga Kints RR)
Duathlon

Thibaut De Smet sluit topseizoen af met klinkende zege voor eigen volk in Bellegem

In de laatste duatlon van het seizoen 2022 pakte seizoensrevelatie Thibaut De Smet voor eigen volk in Bellegem opnieuw de overwinning. Na het fietsen was het voor de tegenstanders al duidelijk dat er tegen de wereldkampioen bij de beloften weinig in te brengen viel. Bij de vrouwen bekroonde Elke Timperman haar eerste duatlonseizoen met een knappe tweede overwinning van het jaar.

In de eerste run van 6 km maakte De Smet deel uit van een kopgroepje van drie met Joakim Territo en Viktor Benschop. In de 40 km fietsen nam hij de leiding stevig in handen en hij stond in de laatste 4 km lopen zijn leidersplaats niet meer af. Thibaut De Smet won overtuigend in 1u31’05 met 2’09 voorsprong op Viktor Benschop en 2’29 op zijn broer Nicolas De Smet. Tom Van Cappellen werd vierde voor age group Powerman wereldkampioen Bernd Van Snick.

Bij de vrouwen zette Elke Timperman een punt achter haar eerste duatlonseizoen met opnieuw een klinkende zege. Ze haalde het in Bellegem in 1u50’26 met 1’35 voorsprong op Marlies De Nul. De jonge Camille Roman sloot haar seizoen af met een mooie derde plaats.

Uitslag duatlon Bellegem 2022