Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nations Parade in Kailua-Kona uitzonderlijk op maandag wegens WK Ironman over 2 dagen
Een enorm grote bende uitgelaten Belgen op de Nations Parade in de Ironman Hawaii in 2019 (foto: 3athlon.be/David Pintens)
Hawaii

Nations Parade in Kailua-Kona uitzonderlijk op maandag wegens WK Ironman over 2 dagen

Met de Ho’Ala Training Swim is op zondagochtend in Kailua-Kona de laatste rechte lijn ingezet voor het WK Ironman, later op de dag deelden we op het terras van Laverne’s Sports Bar al aan een veertigtal Belgische triatleten de t-shirts van Team Belgium uit, een initiatief van 3athlon.be, samen met Sportoase en de 3 Belgische triatlonfederaties. Het WK Ironman wordt in Hawaii voor het eerst over twee dagen gehouden en dat betekent dat ook de Parade of Nations vroeger op het programma staat dan we jaarlijks gewoon zijn geworden. Maandag mogen de 164 Belgische triatleten opdraven om 15 u. plaatselijke tijd. Wie nog geen t-shirt kon afhalen, kan opnieuw tussen 12 en 14 u. terecht bij Laverne’s of tussen 14u15 en 15 u. aan het King K hotel waar de Nations Parade om 15 u. van start gaat.

Maandag verwachten we dus veel Belgen tegen het lijf te lopen, al is het vooral de vraag of alle dames er bij zullen zijn. Die racen, zoals ondertussen wel genoeg bekend, op donderdag en sommigen zullen er allicht voor kiezen om te taperen en niet deel te nemen aan de Nations Parade. Vanaf 15 u. is het verzamelen geblazen aan het King K hotel, waar ook de inschrijvingen plaatsvinden. Achter de Ironman Expo vertrekken alle landen één voor één op alfabetische volgorde, voorafgegaan door een aantal Ironman-helden en heldinnen. Gelukkig voor de Belgen, starten we mee vooraan zodat de triatleten er ook vrij snel weer van af zijn. Vanaf het King K hotel gaat het naar de Expo op Alii Drive. 3athlon.be is er uiteraard bij en brengt achteraf uitgebreid verslag met foto’s en filmpjes.

Heel wat triatleten beboet voor verkeersinbreuken

Ondertussen kunnen we de Belgische triatleten die nog een laatste keer gaan trainen op het fietsparcours alleen maar aanraden om voorzichtig te zijn. De lokale autoriteiten controleren streng op het naleven van de verkeersregels. Door de grote hoeveelheid triatleten in Kailua-Kona is uiteraard ook het aantal triatleten toegenomen die zich een weg banen naar de Queen K Highway. Er circuleren pamfletten van plaatselijke triatleten die de ingevlogen triatleten er op wijzen om respect te hebben voor de lokale bevolking en voor de verkeersregels. Maandag werden alvast redelijk wat triatleten op de bon geslingerd, vooral wegens het negeren van het rode licht en andere verkeersinbreuken.