Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kenneth Vandendriessche: “Hawaii is de reden dat ik ooit van duatlon naar triatlon ben overgestapt”
Kenneth Vandendriessche voor de camera van 3athlon.be op de pier in Kailua-Kona (foto; 3athlon.be/David PIntens)
Hawaii

Kenneth Vandendriessche: “Hawaii is de reden dat ik ooit van duatlon naar triatlon ben overgestapt”

De Belgische pro-triatleet Kenneth Vandendriessche was zondagochtend één van de opvallende deelnemers aan de Ho’Ala Swim Training aan de pier in Kailua-Kona. Met een tijd van 55’37 over de 3,8 km zwemmen, was de West-Vlaming best tevreden. “Het gevoel was goed. Ik heb 55’30 gezwommen en daar ben ik best tevreden over. Bij de start dacht ik wel ‘Wat is dat hier?’ want het was echt een gevecht zoals ik nog nooit had meegemaakt. Misschien wat tijd en wat plaatsen verloren, maar één keer dat ik in mijn ritme zat, was het echt wel goed,” vertelde Kenneth voor onze camera.

“Ik ben echt wel heel chill”

Voor Kenneth Vandendriessche is zijn deelname aan het WK Ironman in Hawaii een droom die uitkomt. “Dit is de reden waarom ik van duatlon ooit naar triatlon ben overgestapt,” vertelt Kenneth. “Deelnemen in Hawaii was altijd een droom en hier sta ik nu. En het is een beetje raar om te zeggen, maar de stress is nog niet aanwezig. Ik ben echt wel heel ‘chill’. Ik ben hier zonder enige druk. Ik wil bij mijn eerste deelname kijken wat ik kan, of de wedstrijd goed is voor mij en dan zien we wel wat het resultaat is,” aldus Kenneth. De Itzu-triatleet wordt in Hawaii overigens bijgestaan door Hannes Callebaut, die tot voor drie jaar zelf ook triatleet was. In tegenstelling tot wat we eerder deze week schreven, is het overigens niet Hannes die deelneemt aan het WK Ironman, wel zijn naamgenoot Cedric Callebaut.