Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck zet 4de snelste tijd neer in Ho’Ala Swim Training in Kailua-Kona
Pieter Heemeryck komt op 15 seconden van de winnaar uit het water in de Ho'Ala Swim Training in Kona (foto; 3athlon.be/David Pintens)
Hawaii

Pieter Heemeryck zet 4de snelste tijd neer in Ho’Ala Swim Training in Kailua-Kona

Maandag werd in Kailua-Kona de traditionele Ho’Ala Swim Training gehouden, de open water zwemwedstrijd van 3,8 km over hetzelfde parcours als het WK Ironman dat voor de vrouwen pro’s over 4 dagen en voor de mannen pro’s over 6 dagen van start gaat. De Belgische triatleet Pieter Heemeryck bewees alvast in vorm te zijn. Hij zette de vierde snelste tijd van de dag neer. Jesper Svensson stond als eerste in de uitslag, maar het was eigenlijk Sam Laidlow die als eerste uit het water kwam, maar niet geregistreerd was en dus geen eindtijd meekreeg.

Zweedse winnaar is 15 seconden sneller dan Pieter

Jesper Svensson is de officiele winnaar van de Ho'Ala Swim Training in Kona (foto; 3athlon.be/David Pintens)
Jesper Svensson is de officiele winnaar van de Ho’Ala Swim Training in Kona (foto; 3athlon.be/David Pintens)

Het was een gezellige drukte zondagochtend aan de pier in Kailua-Kona waar de pro’s meteen hun massastart konden oefenen. Maar liefst 743 triatleten namen deel aan de zwemwedstrijd, met dus Jesper Svensson als officiele winnaar. De Zweed, in 2017 wereldkampioen Otillo swimrun, deed 48’22 over de 3,8 km zwemmen. Mathias Petersen en Max Neumann waren 6 secondjes trager. Pieter Heemeryck volgde op de vierde plaats op 15 seconden. De Domo-Scott triatleet klokte af op 48’37. Kenneth Vandendriessche was blij met een zwemtijd van 55’32 zoals je in dit interview kan lezen.

Het is altijd iets met Sam Laidlow

Sam Laidlow kwam als eerste uit het water in de Ho'Ala Swim Training in Kona (foto: 3athlon.be/David Pintens)
Sam Laidlow kwam als eerste uit het water in de Ho’Ala Swim Training in Kona (foto: 3athlon.be/David Pintens)

En dan was er dus de officieuze winnaar Sam Laidlow. Het is altijd iets met de veelbesproken Franse triatleet. Hij nam deel aan de Ho’Ala Swim Training maar had zich niet geregistreerd en dus was er geen vastlegging van zijn resultaat. Hij kwam een paar seconden voor Svensson als eerste uit het water. Eerder dit seizoen was er ook al een aanvaring tussen Laidlow en Sam Long bij de persconferentie van de Collins Cup.

Sfeerbeelden van Ho’Ala Swim Training

Onze fotograaf David Pintens gaf zondagochtend alvast een mooi voorsmaakje van wat ons donderdag en zaterdag in het WK Ironman te wachten staat. Geniet van wat sfeer-foto’s van de Ho’Ala Swim Training:

Uitslag Ho’Ala Swim Training 2022