Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De stille kracht achter Pieter Heemeryck en andere toppers is niet meer… Rust zacht, Robert Dewit
Robert Dewit, de stille maar sterke kracht achter het Domo-Scott duatlon en triatlon team is niet meer (foto: Eddie Dewit)
Duathlon

De stille kracht achter Pieter Heemeryck en andere toppers is niet meer… Rust zacht, Robert Dewit

Net in het weekend dat zijn poulain Pieter Heemeryck aan de start staat van de grootste triatlon ter wereld, het WK Ironman in Hawaii, heeft Robert Dewit zijn eigen laatste wedstrijd helaas verloren. Na een kort ziekbed is Robert donderdag rustig heengegaan. In november zou hij 75 geworden zijn. Robert Dewit, broer van de via Scott Benelux bekende Eddie Dewit, was de stille kracht achter AC Hulshout, de club die hij 50 jaar geleden zelf mee oprichtte na een marathoncarriere. Hij zette met AC Hulshout een tiental jaar geleden de stap naar duatlon en triatlon en leerde zo onder andere Pieter Heemeryck en Jelle Geens kennen.

Robert was de eerste die echt geloofde in een duursportcarriere van Pieter Heemeryck, maar bood ook andere toppers heel wat mogelijkheden. Hij werd op korte tijd een enorme fan van duatlon en triatlon en was één van de grote drijvende krachten van het Domo-Scott Team, de triatlon en duatlon afdeling van AC Hulshout. Robert, vroeger zelf een sterke loper, zette zich altijd met heel veel plezier in voor de club en voor de atleten, als trainer en als supporter. Hij was erbij bij heel veel wedstrijden, al was hij er nooit de man naar om zich op de voorgrond te plaatsen. Liever stond hij als stille kracht langs de zijlijn. Hij was ook altijd de eerste om nieuwsartikelen, ook onze posts op 3athlon.be, over zijn atleten te delen.

Robert zal ongetwijfeld hard uitgekeken hebben naar het WK Ironman in Hawaii waar zijn poulain Pieter Heemeryck zijn debuut maakt zaterdag. Pieter liet in een post op Facebook alvast weten dat hij zal vliegen in de Ironman ter ere van Robert. Die heeft uiteindelijk zelf de Ironman Hawaii niet meer kunnen meemaken. Donderdag is Robert stilletjes overleden. Robert zou op 25 november van dit jaar 75 worden. Hij laat zijn dochter Ellen (en haar man Rudy) en zijn kleindochter Noor na. We wensen de hele familie Dewit, de clubleden van AC Hulshout en alle vrienden die Robert in al die jaren in de sport heeft leren kennen, heel veel sterkte toe.