Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sebastien Bellin bereikt, 6 jaar na de bomaanslag in Zaventem, finish van WK Ironman Hawaii
Sebastien Bellin Valt zijn vrouw en dochter in de armen na het WK Ironman in Hawaii (foto: 3athlon.be)
Hawaii

Sebastien Bellin bereikt, 6 jaar na de bomaanslag in Zaventem, finish van WK Ironman Hawaii

Een sowieso al historische editie van het WK Ironman Hawaii kreeg nog een extra dimensie met de schitterende finish van vroegere basketbal-topper Sebastien Bellin. In 2016 werd hij één van de gezichten van de terroristische aanslag op de luchthaven van Zaventem. Hij raakte zwaargewond aan beide benen, doorliep een enorm zware revalidatie en besloot van de Ironman Hawaii een nieuw doel te maken. Door corona moest hij nog even wachten, maar zaterdag was het zo ver. Na 14u39’38 haalde hij de finish van het WK Ironman.

Het was een erg emotioneel moment toen hij zijn vrouw en dochter in de armen viel. Ook coach Luc Van Lierde deelde mee in de vreugde. En Sebastien Bellin was zelf ook wel onder de indruk. Op de vraag hoe zwaar het was, reageerde hij: “Het was hard, maar het was het allemaal waard,” aldus Sebastien. Een inspirerende prestatie van een man die zichzelf nooit als slachtoffer heeft gezien, wel als overlever…