Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hel van Kasterlee krijgt extra cyclocross lus, mountainbiken uitgebreid naar 125 km
Hans Cleemput bij de infosessie van de Hel van Kasterlee in oktober 2022, aan de start van zijn 113 naar 113 verhaal (foto; 3athlon.be)
Multisports

Hel van Kasterlee krijgt extra cyclocross lus, mountainbiken uitgebreid naar 125 km

In de 20ste jubileumeditie van de Hel van Kasterlee, op zondag 18 december 2022, wordt er dit jaar geen 117 km gefietst, maar wel 125 km. Dat heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt op de info-avond die we ook live streamden op 3athlon.be. De cross-duatleten krijgen in elke van de 5 fietsrondes een extra lus voorgeschoteld die hen over het bekende cylcocross parcours van de Floreal in Lichtaart leidt. Het is het favoriete trainingsparcours van heel wat bekende veldrijders en betekent dus een leuke extra technische uitdaging voor de deelnemers aan de Hel, de zwaarste cross-duatlon ter wereld. Negenvoudig winnaar Seppe Odeyn verwacht dat hij er in totaal een twintigtal minuten langer over zal doen. Herbekijk de video van de info-avond hieronder.

“Cyclocross-parcours in Lichtaart”

“In tegenstelling tot vroeger waar de atleten bij Lichtaart naar Kasterlee terugdraaiden, steken we nu de drukke Herentalseweg over,” legt Joni namens het organisatieteam uit. “Die weg wordt volledig afgesloten voor het verkeer. De atleten fietsen er een deel van de beruchte ‘zwarte lus’, die hen over het cyclocross parcours leidt in Lichtaart. Het is een technische sessie, met wat extra hoogtemeters. De limiettijd blijft overigens hetzelfde. Om 15u15 moeten de atleten begonnen zijn aan hun laatste fietsronde.”