Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Limburger en Nederlandse pakken winst in natte Houffaraid in Nisramont
Geoffrey Vandebrouck wint de Houffaraid 2022 (foto 3athlon.be)
Multisports

Limburger en Nederlandse pakken winst in natte Houffaraid in Nisramont

De Limburgse triatleet Geoffrey Vandebrouck heeft twee weken na zijn finish in het WK Xterra in Italië nog een mooi vervolg aan zijn seizoenseinde gebreid met de overwinning op de Houffaraid in Nisramont. Vandebrouck was de snelste over 3 km kajakken, 3 km trailrunnen, 24 km mountainbiken en 5 km trailrunnen. De hele dag baadde de wedstrijd in een druilerige regen en dat zorgde voor een lastig en glad parcours. Bij de vrouwen pakte de Nederlandse Annemarie Rustenburg alweer een knappe overwinning.

Na de 3km kajakken en de 3 km trailrunnen vanaf de barrage in Nisramont met de steile klim naar Le Herou kregen we een spannende strijd met drie atleten. Geoffrey Vandebrouck, Stijn Vandenplas en Bart Mathys bleven ook in de 24 km mountainbiken bij elkaar in de buurt. Vandebrouck en Vandenplas hadden na het fietsen een gaatje van anderhalve minuut op Mathys. In de afsluitende trailrun bleek Geoffrey Vandebrouck de snelste. Hij pakte de overwinning in 2u26’56. Stijn Vandenplas, in volle voorbereiding op de Hel van Kasterlee, werd tweede op 42 seconden. Bart Mathys pakte de derde plaats op 2’54.

Annemarie Rustenburg klasse te sterk

Annemarie Rustenburg tussen Eline Soen en Kristien Nelen op het podium van de Houffaraid (foto: 3athlon.be)
Annemarie Rustenburg tussen Eline Soen en Kristien Nelen op het podium van de Houffaraid (foto: 3athlon.be)

Bij de vrouwen stond er geen maat op Annemarie Rustenburg. De Nederlandse doet het altijd goed in de Sportevents races in de Ardenen. Deze keer rolde ze de tegenstand na het kajakken en het lopen al helemaal op. In het fietsen werd het verschil alleen maar groter. Annemarie Rustenburg liep nog knap naar de zesde plaats overall. Ze won de Houffaraid in 2u56’06. De jonge Eline Soen, nog altijd maar 18 jaar, werd tweede op 14’20 van de Nederlandse. De ervaren Kristien Nelen pakte de derde plaats en Vera Huijgens werd vierde.“

Uitslag Houffaraid 2022 Solo’s

Lesage en Moris winnen overtuigend

Sander Lesage en Sven Moris pakten een overtuigende zege bij de duo’s. Lesage en Moris hadden maar liefst 19 minuten voorsprong op youngsters Matthias Tribout en Edwin Van Cleemput. Leenen Maes en Sam Lauwen werden derde. In de mixed categorie pakten dochter Emma en papa David Van Der Stockt de overwinning. Het Nederlandse duo Debbie Ammerlaan en Djoeke Donkers wonnen de wedstrijd bij de vrouwenduo’s.

Uitslag Houffaraid 2022 Duo’s.