Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Guillaume Montoisy vice-wereldkampioen in Ironman Hawaii: “Binnengefietst op bijna volledig lekke band”
Guillaume Montoisy luid aangemoedigd op Hot Corner in de Ironman Hawaii (foto: 3athlon.be)
Hawaii

Guillaume Montoisy vice-wereldkampioen in Ironman Hawaii: “Binnengefietst op bijna volledig lekke band”

Het werd afgelopen weekend in het WK Ironman een Belgisch feestje in de M35 categorie met Tom De Bruyn die de wereldtitel pakte en Guillaume Montoisy die naar een onverwachte tweede plaats liep na een heel sterke marathon. “Op dit moment zeg ik nee tegen een vierde keer Hawaii. Daarvoor heb ik momenteel overal te veel pijn en het was echt zwaar. Maar het is altijd zo in Ironman, de dag zelf zeg je dat je het nooit meer doet, maar achteraf weet je nooit,” aldus Guillaume in een vrolijk interview met 3athlon.be.

“Ik had vooraf gehoopt op een top vijf en dit had ik nooit kunnen dromen. Ik ben enorm tevreden met deze tweede plaats,” vertelt Guillaume. “De wedstrijd was erg zwaar. Het zwemmen ging nog goed. Vroeger was het een massa-start, nu zorgen de wave starts voor minder volk en dan is het makkelijker zwemmen. Helaas had ik een lekke band in de wisselzone. Ik had een ventielverlenger waarlangs lucht weglekte. In de laatste 40 km had ik er nog steeds last van en ik kon er geen lucht meer bijkrijgen, dus op het einde kwam ik binnengereden op een bijna volledig lekke band.”

“De marathon was echt zwaar,” gaat Guillaume verder. “Ik had pijn in mijn benen. Bovendien was het erg warm tijdens het lopen. Maar ik ben superblij met mijn tweede plaats. Meer zat er ook niet in. De winnaar die voor mij finishte (de Belg Tom De Bruyn – redactie) was te sterk.” Voor Guillaume was het de derde keer in Hawaii. Komt hij volgend jaar terug om nog een plaats beter te doen? “Op dit moment zeg ik nee. Daarvoor heb ik momenteel overal te veel pijn en het was echt zwaar. Maar het is altijd zo in Ironman, de dag zelf zeg je dat je het nooit meer doet, maar achteraf weet je nooit. Ik had nooit verwacht hier tweede worden, dus eerst maar even genieten en uitrusten,” aldus vice-wereldkampioen Guillaume Montoisy.