Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geert Lauryssen wint cross-duatlon klassieker in Geel-Bel
Geert Lauryssen tussen Glen Laurens en Nicolas De Smet in Geel-Bel (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Multisports

Geert Lauryssen wint cross-duatlon klassieker in Geel-Bel

De cross-duatlon van Geel-Bel mag dan van het voorjaar uitgeweken zijn naar oktober, het blijft een absolute klassieker die altijd veel volk en grote namen aantrekt. In dit sterke deelnemersveld pakte Geert Lauryssen een knappe overwinning tegen Glen Laurens en Europees beloftenkampioen cross-duatlon Nicolas De Smet. Bij de vrouwen ging de winst naar belofte Margot Vanpachtenbeke.

Geert Lauryssen in vorm voor De Hel

De kopgroep in de eerste run met uiterst links latere winnaar Geert Lauryssen (foto: 3athlon.be/Ruben Geys)
De kopgroep in de eerste run met uiterst links latere winnaar Geert Lauryssen (foto: 3athlon.be/Ruben Geys)

Onder de stralende zon van een heuse Indian Summer trok Bart Borghs van bij het startsein in de aanval. Hierdoor kregen de talrijke toeschouwers meteen een snelle wedstrijd te zien waarbij Bart zich loswerkte maar even later op de voet gevolgd werd door een attente Glen Laurens gevolgd door Nicolas De Smet, de Nederlander Mischa Hermans en Geert Lauryssen.

Geert Lauryssen lijkt stilaan in vorm te komen voor de Hel van Kasterlee. Na een half uur wedstrijd schoof hij op naar leidersplaats. Achter het leidend trio kreeg een snel ontketende Bart Borghs het gezelschap van thuisatleet Cis Bens die uiteindelijk zesde eindigde. Geert Lauryssen gaf zijn koppositie niet meer af en eindigde met ruim één minuut voorsprong op Glen Laurens, die in het fietsen nog zijn ketting zag loskomen en daardoor veel tijd verloor, en Nicolas De Smet.

Margot Vanpachtenbeke domineert wedstrijd

Margot Vanpachtenbeke op het hoogste schavotje in de crossduatlon van Geel-Bel (foto: 3athlon.be/Ruben Geys)
Margot Vanpachtenbeke op het hoogste schavotje in de crossduatlon van Geel-Bel (foto: 3athlon.be/Ruben Geys)

Bij de dames ging Margot Vanpachtenbeke mee in het zog van thuisatlete Anneleen Vander Schoepenhad in de eerste run. Stefanie Adam gaf in het fietsen een goeie indruk, maar blijkbaar had Margot voldoende gedoseerd om alsnog met een ijzersterke finale naar het hoogste schavot te spurten. Margot Vanpachtenbeke won in 1u25’42 met 2’35 voorsprong op Stefanie Adam. Lies Van de Voorde werd derde in 1u28’58. Triamo-atlete Anneleen Vander schoepen en Birgit Massagé maakten de top-5 compleet.