Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jonathan Wayaffe na winst in Challenge Peguera-Mallorca: “Ik dacht, ik loop hier voor top-5”
Jonathan Wayaffe verrassende winnaar van de Challenge Peguera-Mallorca (foto; Challenge Family RR)
Nieuws

Jonathan Wayaffe na winst in Challenge Peguera-Mallorca: “Ik dacht, ik loop hier voor top-5”

De Mechelse triatleet Jonathan Wayaffe heeft zaterdag voor een verrassing gezorgd door zijn eerste grote internationale zege te pakken op de halve triatlon bij de Challenge Peguera-Mallorca. Onze collega’s van 3athlon.nl spraken met JoJo, die zelf ook verrast was door deze prestatie. “We kwamen na het fietsen met een mooi groepje binnen, maar ik dacht, ik loop hier voor de top-5,” aldus Jonathan, die de kers op de taart zette van een topseizoen, met zeven overwinningen en vier tweede plaatsen.

Topseizoen voor Jonathan Wayaffe

“Ik dacht dat ik hier voor de top-5 zou lopen, misschien in extremis nog voor het podium, maar ik had nooit, nooit gedacht dat ik de leiders hier nog zou kunnen pakken,” vertelt een blije Jonathan Wayaffe. “Ik had pas helemaal op het einde, op 2 km van de finish, door dat de nummer 1 en 2 in de wedstrijd voor me liepen en ik hier zo maar kon gaan winnen. Het was heel zwaar, zeker in het fietsen. Ik ben een lichtgewicht, maar dit is toch heel anders dan op het vlakke in België en Nederland. In het lopen vond ik het goeie ritme en voor mij stortten ze één voor één in en dat gaf mij vleugels”, aldus JoJo.

Voor Jonathan Wayaffe is het een topseizoen geworden in 2022. In april maakte hij zijn debuut op de halve triatlon in de Challenge Gran Canaria, maar dat liep op een sisser af na twee lekke banden. Op het BK halve triatlon in Ironlakes pakte hij meteen het zilver achter een ongenaakbare Stenn Goetstouwers. Eerder had hij zijn Belgische titel op de olympische afstand verlengd in Kinrooi. Hij won de triatlons van Mechelen, Kapelle Op Den Bos, Sint-Martens Latem, Leuven en Bilzen en werd tweede in Gerardmer (op de OD), Hengstdijk, Brugge en Namen.