Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts na 8ste plaats in 70.3 Ironman Cascais: “Mogelijk doe ik nog een Ironman dit jaar”
Bart Aernouts doet dit jaar mogelijk nog een Ironman (foto: James Mitchell RR)
Nieuws

Bart Aernouts na 8ste plaats in 70.3 Ironman Cascais: “Mogelijk doe ik nog een Ironman dit jaar”

Triatleet Bart Aernouts werd zaterdag 8ste in de 70.3 Ironman Portugal in Cascais, zijn eerste internationale halve triatlon sinds het WK Ironman in St-George en de Ironman Lanzarote in mei. “Het is in ieder geval zeker niet nog in de verkeerde richting aan het gaan, maar de echte topvorm heb ik nog niet te pakken,” vertelde Bart ons na de wedstrijd. Die topvorm hoopt hij mogelijk na zijn volgende hoogtestage alsnog te pakken te krijgen, want misschien zit er nog een Ironman triatlon in dit jaar, maar dat moet hij nog bekijken.

We begonnen ons interview met Bart met de woorden “Welkom terug!”. Na een afwezigheid van 5 maanden was het zijn eerste competitie, uitgezonderd een uitstapje naar de Triatlon van Vlaanderen in Oudenaarde, die hij meteen op zijn naam schreef. “Tja welkom terug,” lacht Bart. “Het is inderdaad van St-George en Ironman Lanzarote geleden dat ik nog een wedstrijd heb gedaan. Het was een periode dat het niet echt vlot ging. Ik dacht dat het beter was om een stap terug te zetten en rustig de vorm wat terug te zoeken, in plaats van heel het seizoen wat wedstrijden te doen en van de ene ontgoocheling in de andere te lopen. Dus het was nu wel tijd om te zien of het ondertussen wat beter was.”

“Fietsparcours minder selectief dan vorig jaar”

Helemaal tevreden was Bart nog niet over zijn race in Portugal. “Het zwemmen was heel slecht, geen idee waarom. Dat was een tegenvaller, het ging gewoon echt niet,” vertelt Bart. “Het fietsen ging eigenlijk heel goed, maar het was een wedstrijdsituatie waar ik niet veel meer van kon maken. Het parcours is minder lastig en selectief geworden tegenover vorig jaar, toen ik hier ook meedeed. Het is nog maar de helft van het aantal hoogtemeters. Het gaat nu veel meer langs de kust, op en af richting Lissabon. Dat speelde ook helemaal niet in mijn voordeel.”

Bart rukte tijdens de 90 km fietsen wel op, maar maakte niet veel tijd goed. “Ik heb de hele tijd alleen gefietst, heel hard gefietst maar niet echt veel dichter gekomen op de groep. Ik heb ook gehoord van de atleten vooraan dat het heel moeilijk was om in het fietsen het verschil te maken. Voor mij was het ook moeilijk om nog terug in de wedstrijd te komen. Ik denk dat ik nog degelijk gelopen heb, zeker gezien het feit dat ik ook alles alleen heb gefietst. Echt superfris was ik dan ook niet meer. Het is in ieder geval zeker niet nog in de verkeerde richting aan het gaan, maar de echte topvorm heb ik nog niet te pakken,” legt Bart uit.

“Mogelijk nog een Ironman dit seizoen”

De 70.3 Ironman Portugal is wellicht niet zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Zijn coach Luc Van Lierde hintte bij ons in Hawaii al op nog een mogelijke volledige Ironman dit jaar voor Bart. “Ik ga nu terug op hoogtestage, ik was hiervoor ook al op hoogtestage geweest, in Font Romeu. Dan ga ik rustig zien wat de volgende wedstrijd gaat zijn. Er is inderdaad nog een kans dat ik nog een Ironman ga doen dit seizoen, maar dat ga ik over een week of twee weken zeker weten. Voorlopig even herstellen van deze wedstrijd en zien of ik de vorm nog iets kan verbeteren dit jaar of dat het anders voor volgend jaar zal zijn,” aldus Bart.