Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kjel De Hertog lang aan de leiding in age group in WK Ironman Hawaii “Ik had geen zicht op de tegenstanders”
Kjel De Hertog loopt langs Hot Corner in het WK Ironman Hawaii (foto: 3athlon.be)
Hawaii

Kjel De Hertog lang aan de leiding in age group in WK Ironman Hawaii “Ik had geen zicht op de tegenstanders”

Kjel De Hertog pakte in het WK Ironman in Hawaii een heel knappe zevende plaats in de M30 age group, maar tot bijna 30 km leek het er hard op dat hij zou stunten met een age group zege. Uiteindelijk was het een mooi nummertje dat hij opvoerde, al was hij zich vlak na de finish in Kailua-Kona niet meteen bewust van het feit dat hij zo lang aan kop liep in zijn leeftijdsgroep. “Ja dat kan, maar zelf had ik niet veel overzicht van wie in welke age group categorie zat,maar ik dacht wel dat ik aan een goeie race bezig was,” aldus Kjel De Hertog.

Hij is altijd de bescheidenheid zelf en is mede daarom ook erg geliefd bij zijn collega’s triatleten. Het nummertje dat hij in Hawaii opvoerde in het zwemmen en op de fiets, was hem dan ook meer dan gegund. Ook wij waren onder de indruk toen we Kjel op Hot Corner als leider aan de marathon zagen beginnen, een goeie marathon ook. “De marathon was wel heel hard afzien en dan ben ik er nog wel een beetje doorgezakt. Maar ik ben wel tevreden. Het is mijn eerste keer in Hawaii en mijn tweede Ironman ooit. Ik denk dat ik nog veel leergeld betaald heb vandaag. En voor mij was het echt een gevecht tegen de warmte,” aldus Kjel, die ook nog even terugkwam op hoe hij en Tom De Bruyn, in het Engels, samen op kop gingen tijdens het fietsen.