Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nederlandse TrueKinetix krijgt CES Innovation award voor TrueTrainer
De TrueTrainer van TrueKinetix ontvangt de 2023 CES Innovation Award (foto: TrueKinetix)
Extra

Nederlandse TrueKinetix krijgt CES Innovation award voor TrueTrainer

Het Nederlandse TrueKinetix werd de afgelopen jaren bekend dankzij de TrueBike, maar onlangs kwamen ze ook met de TrueTrainer die de concurrentie wil aangaan met de Wahoo, Elite en Tacx smarttrainers. Binnen de altijd sterk bezette categorie ‘fitness & sports’ heeft TrueKinetix nu een CES 2023 Innovation Award gewonnen met de TrueTrainer. Die aankondiging werd gedaan op CES Unveiled in Amsterdam, voorafgaand aan CES 2023, ‘s werelds meest invloedrijke technologie-evenement, dat plaatsvindt van 5 tot 8 januari in Las Vegas.

Nabootsen van belasting van buiten fietsen

De TrueTrainer biedt diverse innovaties, die daarmee dus goed zijn voor het winnen van de CES 2023 Innovation Award: het is volgens TrueKinetix de eerste direct drive trainer ter wereld die de belasting van buiten fietsen exact nabootst. Naast de TrueForce Technologie biedt de TrueTrainer ook innovaties zoals live trainingsdata zonder extra apps of software en Virtual Gears, waar je zonder van cassette te wisselen 400 virtuele gearsets kan uitproberen. Verder werkt de trainer volledig op de energie van de rijder en haalt geen extra stroom uit het stopcontact. 

TrueKinetix oprichter Bas van Rens toont zich logischerwijs zeer tevreden met het winnen van de Awward: “Wij zijn zo trots op deze erkenning. Het is een badge of honor in de vorm van de meest prestigieuze award in de tech wereld. Het bevestigt dat we goed op weg zijn in onze missie om indoor fietsen radicaal te verbeteren.”

Ontwikkeld en geproduceerd in Nederland

In een persbericht schrijft TrueKinetix het volgende: “De belangrijkste innovatie van TrueKinetix is de TrueForce Technology. Hiermee levert de TrueTrainer als enige trainer spot-on trapkracht die precies bij je past. Deze techniek is ontwikkeld samen met TU Delft en TU Eindhoven en wordt geproduceerd in Nederland. Deze technologie is een alternatief voor een traditioneel vliegwiel. De weerstand wordt helemaal digitaal gegenereerd via robotica en een sterke motor, waardoor de trainer geen restricties heeft die worden bepaald door het gewicht van een vliegwiel. Het resultaat? Binnen trainen voelt eindelijk als buiten fietsen en je krijgt een veel betere workout.”

Onze collega’s van 3athlon.nl bespraken de TrueTrainer al uitgebreid.