Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Merijn Geerts en Ivo Steyaert verpulveren Backyard Ultra wereldrecord
Ivo Steyaert en Merijn Geerts liepen meer dan 100 yards in het WK Backyard Ultra (foto: Legends Backyard Belgum RR)
Multisports

Merijn Geerts en Ivo Steyaert verpulveren Backyard Ultra wereldrecord

Ultralopers Merijn Geerts en Ivo Steyaert hebben in Lichtaart het wereldrecord Backyard Ultra verpulverd door allebei 101 yards van 6,7 kilometer te lopen. De twee Belgische ultralopers besloten om er na 101 yards en dus 101 aaneengesloten uren lopen samen mee te stoppen. Daardoor is er voor het eerst in de Big Dog’s Backyard Ultra geschiedenis niet 1 maar 2 winnaars, al houdt de organisatie het op 0 winnaars omdat er geen ‘assist’ is. Normaal houdt de Backyard Ultra op wanneer de tweede loper opgeeft. Hij is dan de ‘assist’ en degene die het laatste rondje begint, is dan de winnaar.

Per ploeg ging het wereldkampioenschap naar de Verenigde Staten, maar individueel schreven Merijn en Ivo geschiedenis. Eerst braken ze het wereldrecord van 90 yards, dat al op naam stond van Merijn, daarna gingen ze door om de onhaalbare grens van 100 yards te doorbreken. Na 101 rondjes in 4 dagen en 5 uur vonden de twee het welletjes geweest. Een indrukwekkende prestatie!

Herbekijk livestream Backyard Ultra WK 2022

Uitslag WK Backyard Ultra 2022