Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Mooie tweestrijd in Reuzen van Wetteren en debutante klopt ervaren dames in snelle maar zware cross-duatlon
Anneleen Van der Schoepen wint Reuzen van Wetteren cross-duatlon (foto: 3athlon.be)
Multisports

Mooie tweestrijd in Reuzen van Wetteren en debutante klopt ervaren dames in snelle maar zware cross-duatlon

Mathias Cloostermans en Anneleen Van der Schoepen hebben zich tot Reus en Reuzin gekroond in de Reuzen van Wetteren, de eerste long distance cross-duatlon van het winterseizoen. Van winter was overigens geen sprake in het Warande-park waardoor het parcours er droog en snel bij lag en waardoor we een snelle maar zware wedstrijd kregen waarin heel wat duatleten tot het uiterste moesten gaan om de finish te halen. Cloostermans won in een spannende tweestrijd met Alexander Chamon. Anneleen Van der Schoepen was als debutante in de cross-duatlon niet alleen in het lopen maar ook in het mountainbiken de betere van Debbie Sanders en Chariel De Cock.

Anneleen pakt tweede zege in eerste seizoen

Anneleen Van der Schoepen is aan een mooi triatlon- en duatlonseizoen bezig, haar eerste seizoen nog maar sinds ze naast de atletieksport ook besloot om zich toe te leggen op zwemmen en fietsen. De atlete uit Geel won eerder al verrassend de triatlon in Turnhout, die door blauwalg een duatlon werd. Ook daar liet ze zien dat ze redelijk goed haar streng kan trekken in het fietsen.

In Wetteren ging ze zoals te verwachten was in de eerste 9 km lopen aan de leiding, maar waar we verwacht hadden dat Chariel De Cock en Debbie Sanders in de 45 km fietsen zouden terugkomen, bleef Anneleen verder uitlopen. Sanders had in de slotronde ondertussen De Cock achter zich gelaten. In de 6 km lopen wisselden de posities niet meer. Anneleen Van der Schoeppen pakte een verdiende tweede seizoenszege in 3u14’25. Powerman age group wereldkampioene Debbie Sanders werd tweede op 5’28. Chariel De Cock werd derde in 3u22’33 voor Kim Aerts.

Cloostermans klopt Chamon

Mathias Cloostermans wint de Reuzen van Wetteren (3athlon.be)
Mathias Cloostermans wint de Reuzen van Wetteren (3athlon.be)

Bij de mannen ging Lander Van Droogenbroeck stevig aan de leiding na de eerste run van 9 km, met een veertigtal seconden voorsprong op Joren Jans, die helaas na een valpartij moest opgeven met zijn schouder uit de kom. Achtervolgers Jarne De Waele, Mathias Cloostermans en Alexander Chamon volgden in T1 op 1’12. De Waele moest de twee specialisten in het fietsen al snel laten gaan. Cloostermans en Chamon namen samen met het eerste duo de leiding over en liepen steeds verder uit op een achtervolgend trio Kevin Van Hoovels, Robin Schuermans en Cis Bens, die helaas met krampen te maken kreeg en voortijdig de wedstrijd zou beëindigen.

Vooraan bleven Cloostermans en Chamon om de dagzege strijden. Met een snelle wissel ging Alexander Chamon na de eerste ronde aan de leiding maar ex-Belgisch kampioen crosstriatlon Mathias Cloostermans bleef hem in het zicht houden. In de absolute slotfase zette Cloostermans een definitieve versnelling in. Hij pakte een mooie overwinning in Wetteren en kroonde zich tot Reus van Wetteren in een tijd van 2u46’19. Exact 25 seconden later pakte een sterke Alexander Chamon de tweede plaats. Robin ‘Bientje’ Schuermans stormde in de zes kilometer lopen nog voorbij Kevin Van Hoovels naar de derde plaats. Van Hoovels werd vierde en Lander Van Droogenbroeck pakte de vijfde plaats voor Olivier Symoens en Stijn Vandenplas.

In de korte afstand ging de overwinning naar Kevin Strubbe en Karen Verhestraeten.

Uitslag Reuzen van Wetteren 2022