Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Keep Running Up That Hill – zo zag Palani Road eruit in de Ironman Hawaii
Geweldige sfeer op Palani Road als de Belgische triatleet Kenneth Vandendriessche naar boven loopt in de Ironman Hawaii (foto: 3athlon.be)
Foto van de Week

Keep Running Up That Hill – zo zag Palani Road eruit in de Ironman Hawaii

Het is ondertussen twee weken geleden dat in Kailua-Kona geschiedenis geschreven werd, maar wij grijpen elke kans aan om nog eens terug te keren naar die fantastische Ironman Hawaii. Dit was één van de leukere momenten, toen een grote groep Belgische supporters helemaal uit hun dak gingen om Kenneth Vandendriessche naar de top van Palani Road te schreeuwen. De Ironman-sponsors hadden de mythische steile straat in het centrum van Kona omgedoopt tot Hoka Hill. En dat is geen verkeerde omschrijving. Het is een paar honderd meter omhoog van Hot Corner naar de Queen K highway, maar het begint steil, gaat dan een klein beetje vlakker, om vervolgens na een nieuw steil stuk uit te monden in een glooiend klimmetje dat nooit lijkt op te houden. Sommige coaches raden hun triatleten aan om te wandelen op Palani om niet te veel energie te verbruiken. Kenneth Vandendriessche ging toen nog vol door op Palani Road en alleen dat al verdient massa’s respect. En dus levert hem dit volledig terecht de Foto Van De Week op. Wie herkent overigens de man in het groene Media-shirt die achter Kenneth aan komt gespurt?

Kenneth Vandendriessche knalt op Palani Road in de Ironman Hawaiii (foto: 3athlon.be)
Kenneth Vandendriessche knalt op Palani Road in de Ironman Hawaiii (foto: 3athlon.be)

Hopelijk krijgen we Kenneth Vandendriessche in september 2023 aan de start van de 70.3 Ironman Belgium in Knokke-Heist, met dezelfde supporterstaferelen als in Kailua-Kona 😉