Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Derde en zesde plaats voor Belgische triatleten in lastige 70.3 Ironman Sardinie
De start van het zemmen in de 70.3 Ironman Sardegna (foto: Ironman Italy RR)
Nieuws

Derde en zesde plaats voor Belgische triatleten in lastige 70.3 Ironman Sardinie

Op het glooiende parcours van de 70.3 Ironman Sardinie in Pula heeft de Belgische triatleet Rob Carmans een schitterende bronzen medaille overall behaald. De Limburger die voor het West-Vlaamse EFC-JODA-ITC Izegem uitkomt, ging zelfs een tijdje aan de leiding in de halve marathon, zakte dan terug naar de vijfde plaats om uiteindelijk alsnog op het podium te finishen. Ook Joris Aerden deed het uitstekend. Hij werd zesde overall en pakte zilver in zijn age group.

Het parcours rond Pula kenmerkt zich door glooiende klimmetjes en heuvels en dat was spek naar de bek van Rob Carmans. Nadat hij de vijfde zwemtijd boekte in de 1.900 meter zwemmen, lag hij in de 90 km fietsen een tijdje aan kop. Uiteindelijk bleek de Franse triatleet Gabin Sage nog wat sterker. In de halve marathon ging Carmans opnieuw een tijdje aan de leiding maar rond halfweg zakte hij terug naar de vijfde plaats. De mannen voor hem kregen het moeilijk en zo kon Rob toch opschuiven naar de derde plaats. Alleen de Zwitser Benjamin Ueltschi en de Italiaan Omar Gessa waren hem te snel af. Ueltschi won in 4u18’19 met 6’59 voorsprong op Gessa en 12’11 op Rob Carmans, die tweede werd in de M25 age group.

Joris Aerden maakte het Belgische feestje compleet met een knappe zesde plaats in 4u34’40. De Trident-atleet kwam als vierde van de fiets en nestelde zich dan in de halve marathon op de zesde plaats om die niet meer af te staan. ZIjn prestatie leverde hem de zilveren medaille op in de M30 categorie, goed voor kwalificatie voor het WK 70.3 Ironman in het Finse Lahti in 2023. Bij de M18 werd Cedric Verschaetse zesde, terwijl in dezelfde categorie Maximilian Thoelen achtste werd. Liese Massy pakte een 6de plaats in de F30 categorie en Anna Braeckmans werd 10de bij de F25.