Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel 17de in World Cup triatlon in Japan, Noah Servais 13de
Claire Michel aan kop van de achtervolgende groep in de World Cup van Miyazaki (foto: World Triathlon/Janos M. Schmidt)
Nieuws

Claire Michel 17de in World Cup triatlon in Japan, Noah Servais 13de

De Belgische triatlete Claire Michel is 17de geworden in de World Cup triatlon in het Japanse Miyazaki, een sprinttriatlon met 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. Claire miste de aansluiting in het zwemmen maar was wel zeer actief op de fiets in de achtervolging op de koploopsters en was uiteindelijk nog de op 1 na snelste van het achtervolgende groepje in het lopen. Maar dat leverde haar dus pas een 17de plaats op. Ook Noah Servais en Erwin Vanderplancke slaagden er niet in om een top-10 plaats te pakken.

Bij de vrouwen won de Deense Alberte Kjaer Pedersen de race. Zij zat wel mee vooraan na het zwemmen en had de snelste loopbenen van de kopgroep. Ze haalde het met 12 seconden voorsprong op Ilaria Zane, die de Britse Olivia Mathias, de Franse Lea Coninx en de Duitse Tanja Neubert in de spurt achter zich liet. Claire Michel werd 17de op 1’57 van Pedersen. Het positieve was wel dat haar loopprestatie degelijk was en haar in de kopgroep zeker een zevende of achtste plaats had opgeleverd.

Uitslag World Cup triatlon Japan 2022 vrouwen

Geen al te grote namen bij de mannen, waar de Italiaan Gianluca Pozzatti de overwinning binnenhaalde voor de Spanjaard Alberto Gonzalez en de Portugees Ricardo Batista. Noah Servais had een goed zwemnummer en op het winderige fietsparcours slaagde hij er in om mee te gaan met de kopgroep van elf triatleten. Helaas had Noah niet de loopbenen om zich vooraan te mengen in de strijd om de medailles. Hij zakte nog terug naar de 13de plaats op 55 seconden van Pozzatti. Erwin Vanderplancke finishte als 18de op 1’12.

Uitslag World Cup triatlon Japan 2022 mannen