Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische kampioene halve triatlon haalt overall age group podium in WK 70.3 Ironman
Astrid Van Cauwelaert pakte eerder dit seizoen de Belgische titel op het BK halve triatlon bij Lacs de l'Eau d'Heure (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Belgische kampioene halve triatlon haalt overall age group podium in WK 70.3 Ironman

De Belgische triatlete Astrid Van Cauwelaert is daarnet als derde age group triatlete overall binnengekomen in het WK 70.3 Ironman in St-George, waar Taylor Knibb de wereldtitel pakte. In eerste instantie zou je denken dat het vreemd is dat een Belgische kampioene halve triatlon niet aan de start staat bij de pro’s in het WK 70.3 Ironman. Maar het is nog maar haar tweede triatlonseizoen en haar Belgische titel bij de Lacs de l’Eau d’Heure in september van dit jaar kwam ook voor haar als een verrassing. Maar vrijdag zette Astrid wel een zeer sterke prestatie neer met een knappe derde plaats achter twee Franse toppers.

Astrid Van Cauwelaert klopte in september tweevoudig olympiër en topfavoriete Katrien Verstuyft in het BK halve triatlon bij Lacs de l’Eau d’Heure. Eerder had ze al een paar straffe overwinningen behaald. En zo werd haar tweede triatlonseizoen een topjaar voor de Belgische triatlete die voor het Nederlandse EDO Sports Team uitkomt. In Remich pakte ze deze zomer de winst bij de age group dames in de 70.3 Ironman Luxemburg, waarmee ze ook de kwalificatie voor het WK 70.3 in St-George binnenhaalde.

Brons achter twee Franse toppers

Nadat ze na 1.900 meter als 11de in de F25 categorie uit het water kwam, rukte Astrid al snel op naar de derde plaats in haar leeftijdsgroep. Het was wel erg bizar dat Ironman besloot om deze doorgaans snelle categorie pas als allerlaatste van start te laten gaan, waardoor de F25 triatletes heel wat atleten in moesten halen tijdens het fietsen en het lopen. Astrid zette een sterke fiets- en loopproef neer.

In haar eigen categorie was alleen de Francaise Aurelia Boulanger te snel voor haar. Boulanger won dit seizoen nog de 70.3 Ironman Vichy en is bij de age groupers een echte topper, die dicht tegen het profniveau aanleunt. En dus werd het een knappe zilveren medaille in de F25 categorie voor Astrid. Overall pakte ze derde plaats, omdat ex-pro-triatlete Camille Donat (tegenwoordig beter bekend als Camille Shaw, echtgenote van pro-triatleet Karl Shaw) ook nog iets sneller was. Met een tijd van 4u38’04 werd het dus brons, op 2’36 van Boulanger en op 55 seconden van Shaw. Een knappe prestatie van onze Belgische kampioene!

Van de overige Belgische age group triatletes brengen we zaterdagochtend nog een uitgebreide update.