Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuw-Zeelandse triatleet Shane Reed overleden op 49-jarige leeftijd
Shane Reed, uiterst rechts, in de World Cup triatlon van Hamburg in 2006 met onder andere Frederik Van Lierde (foto: World Triathlon)
Nieuws

Nieuw-Zeelandse triatleet Shane Reed overleden op 49-jarige leeftijd

Shane Reed, de vroegere Nieuw-Zeelandse olympische triatleet, is donderdag overleden op 49-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor. Reed was een topatleet begin jaren 2000 en generatiegenoot van Frederik Van Lierde, Axel Zeebroek en Peter Croes. Shane Reed stond in 2008 aan de start van de Olympische Spelen in Peking, waar hij 34ste werd. Hij werd drie keer wereldkampioen aquathlon en pakte ook een aantal World Cup triatlon overwinningen, onder andere in 2004 in Zundert. Datzelfde jaar werd hij ook 5de op het WK duatlon in Geel. World Triathlon maakte het nieuws bekend en postte er een mooie video bij die een overzicht biedt van de carriere van Shane Reed. We wensen iedereen die Shane Reed een warm hart toedroeg heel veel sterkte!